Болниците в Турция са запълнени с повече пациенти, отколкото е

...
Болниците в Турция са запълнени с повече пациенти, отколкото е
Коментари Харесай

Лекари: Болните от коронавирус в Турция са повече от официално представените

Болниците в Турция са запълнени с повече пациенти, в сравнение с е отразено в формалните вести. За това сигнализираха лекари, работещи в огнищата на епидемията от ковид.
Интензивните и незабавните отделения в лечебните заведения, предопределени за пациенти с COVID-19, са достигнали цялостния си потенциал в столицата Анкара и югоизточния град Газиантеп, споделиха за Ройтерс лекарски съюзи от тези региони. Правителството, което анулира отчасти ограничаващите ограничения през юни, с цел да съживи стопанската система, издаде през вчерашния ден предизвестие, откакто здравният министър дефинира новите 1 083 случая на ковид като " внезапно " повишаване след четиридневните празници в Турция. В отговор управляващите започнаха нови инспекции и постановиха нови ограничения като санкции за тези, които не носят маски или не съблюдават обществена отдалеченост.
Според формалните данни новите случаи са се задържали на равнище под 1 000 повече от три седмици, само че Айшегюл Атеш Тарла от лекарския съюз на Газиантеп сподели, че неотдавна единствено една болница в района е приела 200 нови пациенти за един ден, а броят на инфектираните здравни служащи е изключително огромен. В Анкара Али Каракоч, общоприет секретар на столичния лекарски съюз, споделя, че позитивните проби за ковид в града са почти 1 000 дневно. Според него повода за това е преждевременното разхлабване на ограничаващите ограничения през юни. " Пациентите са принудени да чакат с часове за приемане или биват изпращани вкъщи. Дори тези, които имат пневмония, са изпращани у дома, тъй като не могат да им намерят място ", споделя той, като прибавя, че болничните кревати за пациенти с COVID-19 към този момент са запълнени.
Здравното министерство, което разделя случаите по райони в ежедневните си доклади, към този момент не разяснява тези изказвания. Според управляващите заети са 63 % от леглата в интензивните отделения в Анкара и 50 % от всички болнични кревати и пандемията е под надзор, оповестява 24 часа.
По публични данни инфектираните с ковид в Турция са 243 934, а смъртните случаи са 5765. Правителството на Реджеп Тайип Ердоган упорства другите страни да разрешат на жителите си да пътуват в Турция, с цел да подтиква туризма. Здравният министър Фахреттин Коджа съобщи, че увеличението на случаите на ковид се дължи на неспазването на защитните ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР