Болниците в Пазарджик имат възможност да командироват лекари в болницата

...
Болниците в Пазарджик имат възможност да командироват лекари в болницата
Коментари Харесай

Във видинската болница може да изпратят лекари от Пазарджик

Болниците в Пазарджик имат опция да командироват лекари в болничното заведение " Света Петка " във Видин, където имат остра потребност от медицински експерти. Това съобщи шефът на РЗИ в Пазарджик доктор Фани Петрова пред БНР.

Изводът е изработен след сериозен разбор на моментната обстановка на здравните заведения в региона, добави доктор Петрова.
" Съгласно получената информация 33 инфекциозни кревати, свободни са 24, от 297 кревати във вътрешните отделения свободни са 172 кревати, 67 кревати имаме в ОАИЛ към МБАЛ в Пазарджик, от които 36 са свободни ", разясни тя.

По думите й от общо 397 кревати в Пазарджишка област, които са избрани за работа с COVID-19, свободни са 232. Останалите са заети от лица, които са с други болести.

Д-р Петрова посочи, че все още лечебните заведения в Пазарджишка област разполагат с задоволително количество персонални защитни средства и имат запълнен запас.

Критичните поделение във видинската болница са кардиологичното и неврологичното, където се одобряват пациенти с позитивна проба за ковид. При визитата си в болница " Св. Петка " здарвния министър Кирил Ананиев поддържа напъните на управлението на здравното заведение да преструктурира активността и да преносочи към тези поделение медици от другите структури на болничното заведение.

От работещите 450 души във видинската болница 360 са медицински личен състав, а 38 от тях са към този момент инфектирани с ковид. Повечето са под домашна карантина и единствено двама са на лекуване в болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР