Болниците в областите пред грипна епидемия вече са препълнени с

...
Болниците в областите пред грипна епидемия вече са препълнени с
Коментари Харесай

Грипът започна да пълни болниците у нас

Болниците в областите пред грипна зараза към този момент са претъпкани с пациенти. Медиците се борят с пневмонии и с затруднения, довели до съществени болести на нервната система.

Някои области на страната към този момент в предгрипна конюнктура. До края на идната седмица ще стане ясно дали ще бъде оповестена грипна зараза и къде.

Атакува вариант, доста непосредствен до по този начин наречения свински грип, прочут още като „ Калифорния”.
Пет области в страната са пред грипна зараза Повечето регистрирани случаи са на грип вид А, който е доста непосредствен до "свинския грип "
„ Вероятно той ще повтори някои от характерностите на „ Калифорния”. Ще засегне хората в дейна възраст - 30-40-50 години, хора в доста положително общо положение го карат много тежко”, разяснява основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Най-висока е смъртността от грип при хората пад 65 година, като доближава до 90% от смъртните случаи, най-вече при тези с съпътстващи болести.

По данни на здравното министерство по време на всяка зараза най-малко 250-300 хиляди души се разболяват. Едва 2% от популацията на България обаче си слага противогрипна ваксина, макар оценката на специалисти, че тя би предотвратила най-малко 2/3 от случаите на грип.

Усложненията след грип към този момент препълниха лечебните заведения в Бургас. Най-засегнати са възрастните и дребните деца.
Снимка: bTV
„ В момента от последните две седмици внезапно се увеличи заболеваемостта и при 25 налични кревати в отделението сега имаме 30-35 деца. Изписваме и одобряваме непрестанно и всички са с затруднения на някакви остри респираторни болести като пневмонии, ларингити, ангини, поддържат високи температури дълго време”, показва доктор Хрипсиме Каспарян от УМБАЛ-Бургас.
Срещу грип: Цитруси, кисело мляко, спорт, само че най-добре и ваксина 4 варианта грип ще ни атакуван през есента
Експертите акцентират, че случаите на заболяване и затруднения може да намалеят фрапантно, при слагане на ваксина. Те са по избор и към момента не са безвъзмездни. От идващия сезон ще обезпечават безвъзмездни ваксини на възрастните над 65 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР