Болниците в Армения вече не могат да се справят с

...
Болниците в Армения вече не могат да се справят с
Коментари Харесай

Болниците в Армения са в колапс заради COVID-19, не смогват да приемат болните

Болниците в Армения към този момент не могат да се оправят с броя на болните от новия ковид (COVID-19) и ситуацията се утежнява. Това предизвести министър председателят на страната Никол Пашинян, представен от "Гардиън ".

Пашинян, който самичък е инфектиран с новия ковид, акцентира, че може да има към 20 000 инфектирани в страната, само че без да демонстрират признаци. До момента от началото на епидемията в Армения публично записаните инфектирани са 11 221 души, от които са умряли 176 души.

Министерството на здравеопазването посочи, че още 68 пациенти, които са дали позитивна проба за съществуване на ковид, са умряли от други болести.

Миналата седмица здравните управляващи предизвестиха, че скоро леглата за интензивно лекуване ще бъдат запазвани за пациенти с максимален късмет за оцеляване.

"Имам неприятни вести ", посочи Пашинян във видео изказване в профила си във "Фейсбук ", като добави: "Епидемиологичната конюнктура се утежнява и медицинските заведения не могат навреме да хоспитализират всички пациенти с ковид, които се нуждаят от лекуване. "

Пашинян призна, че държавното управление му не е съумяло да наложи антивирусни ограничения и разкритикува всеобщите нарушавания на наложената карантина.

Армения към този момент анулира изключителното състояние, което беше наложено през март, с цел да забави разпространяването на вируса. Конспиративни теории и дезинформация в обществените мрежи подкопават напъните на държавното управление за битка с епидемията съгласно анализатори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР