Болниците са търговски дружества, дълговете им са над половин милиард,

...
Болниците са търговски дружества, дълговете им са над половин милиард,
Коментари Харесай

Болниците имат дългове за половин милиард


Болниците са търговски сдружения, задълженията им са над половин милиард, а страната няма право да им дава помощи , сподели министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров.

Проф. Петров изброи лечебните заведения, които са в най-кризисно положение - в Ловеч, Враца, Бургас, Видин, Университетската болница в Стара Загора.
В момента се трансформира модела на ръководство, вършат се опити да се предоговарят отговорности в закъсалите здравни заведения. Вчера министър Петров е обсъждал на среща с премиера и финансовия министър основаването на фонд или целева дотация, която да дава опция на лечебните заведения да теглят заеми без никаква или с минимална рента, тъй че да покриват отговорностите си.
Все още се разискват доста детайлности, преди всичко дали сходен фонд е легален и вероятен, по какъв начин да бъдат устроени разпоредбите, че да не се позволява дискриминация на здравни заведения, тъй като пред закона те всички са равни, съобщи БГНЕС.
С министъра на обществената политика Бисер Петков пък в петък е обсъждан вид да се поемат разноските за извънболнична помощ на потвърдено обществено слаби жители. Досега сходен запас не е създаван, а е неотложен, разисква се сумата сред два и три милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР