Болниците и училищата, след това разбитите и огънати водопроводи, а

...
Болниците и училищата, след това разбитите и огънати водопроводи, а
Коментари Харесай

Експлозията в Бейрут разкри корупционните проблеми при помощите за Ливан

Болниците и учебните заведения, по-късно разрушените и огънати водопроводи, а след това и кратера, който е на мястото на тогавашното пристанище на Ливан.

Нуждите за възобновяване на Ливан са големи, само че голям е и въпросът по какъв начин да се подсигурява, че милионите долари обещана интернационална помощ няма да бъдат присвоени в една страна, пословична с изчезващите пари, невидимите инфраструктурни планове и отхвърли ѝ отхвърли да се дава доклад за финансовите средства.

В основата на тези страхове е пристанището - епицентър на детонацията, опустошила Бейрут, сърцето на подвластната от вноса ливанска стопанска система и толкоз рентабилен източник на корупция, че политическите сили в Ливан желаеха да си поделят контрола върху него, с цел да може всеки да получи парче от баницата.

Вчерашната донорска телеконференция беше ръководена от френския президент Еманюел Макрон. Миналата седмица в Бейрут той бе заобиколен от разплакани хора, потърпевши от детонацията на амониевия нитрат, които го умоляваха да направи по този начин, че разрушението на столицата да не подхрани корупцията, която те упрекват за опустошилата Бейрут детонация.

Шефката на Международния валутен фонд, която желае одит на ливанската централна банка, преди да ѝ даде каквито и да било пари, го сподели напълно ясно: никакви пари, в случай че няма промени, които да подсигуряват, че елементарните ливанци няма да бъдат смазани под тежестта на дълг, чиито изгоди няма да видят в никакъв случай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР