“Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве

...
“Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве
Коментари Харесай

Борисов: Болници в мое управление няма да закрия, искам...

“Болници в мое ръководство няма да закрия, парите за здраве се усилват всяка година, по тази причина желая решение. Не одобрявам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и оказват помощ, да се усещат без поддръжка, изоставени и забравени “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща с представители на Сдружението на общинските лечебни заведения. По време на диалога участваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев. Поводът за срещата са финансовите проблеми на общинските лечебни заведения и незадоволителните хонорари за труда на медицинските експерти, оповестиха от държавната пресслужба.

Министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на здравеопазването да стартира разбори на финансовото положение на всяка една от общинските лечебни заведения в страната. „ Правителството ще търси финансови благоприятни условия да дотира общинските лечебни заведения, на които средствата не доближават “, акцентира министър председателят. До на следващия ден Министерството на здравеопазването би трябвало да изготви предложение с съответни решения на проблемите в общинското опазване на здравето, което да показа на министър-председателя.

От Сдружението на общинските лечебни заведения обявиха, че също ще показват разбор на положението на лечебните заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР