Болници в контролираната от бунтовници провинция Идлиб в Северозападна Сирия

...
Болници в контролираната от бунтовници провинция Идлиб в Северозападна Сирия
Коментари Харесай

Болници в Сирия обслужват само спешни случаи

Болници в следената от бунтовници провинция Идлиб в Северозападна Сирия сведоха активността си до лекуване единствено на незабавни случаи, откакто беше регистриран първи инфектиран с новия ковид. Лечебните заведения преустановиха работата на отделенията за амбулаторно лекуване и одобряват единствено незабавни случаи, сподели Мазен Кеуара - шеф за Турция в Сирийско-американското здравно сдружение (Syrian American Medical Society, SAMS).

В Идлиб - последната цитадела на бунтовниците в разкъсваната от война Сирия, живеят 3 милиона души. Русия и Китай постановиха несъгласие на компромисно предложение в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за продължение на филантропичната помощ за милиони сирийци. В резолюцията се призоваваше двата гранични пункта към Сирия да останат отворени за още 6 месеца.

Ахмад Рамадан - представител на Сирийската национална коалиция - организация, обхващаща опозиционните обединения, осъди ветото и сподели, че намаляването на помощта е " закононарушение ". Това ще докара до филантропична злополука, изключително като се има поради, че в Идлиб е регистриран първият случай на Ковид-19. Световната общественост би трябвало да се опълчи против този основно съветски ход, сподели Рамадан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР