Болници измислят и искат от осигурените пациенти все по-абсурдни доплащания,

...
Болници измислят и искат от осигурените пациенти все по-абсурдни доплащания,
Коментари Харесай

Болници събират все по-абсурдни такси от пациентите

Болници измислят и желаят от обезпечените пациенти все по-абсурдни доплащания, алармираха във вторник частни здравни фондове, които в следствие получават сметката за въпросните услуги.

Такси за избор на няколко екипа в границите на една хоспитализация, хонорар за доктор, който не работи с НЗОК, само че е направил интервенцията в болница, която работи с НЗОК, такса за мерене на кръвно и доста други са единствено част от " творчеството " на лечебните заведения, с което събират пари над наложителната здравна осигуровка.

В България казусът с доплащането на медицинските услуги, проучванията и медикаментите е голям, като 46% от средствата за опазване на здравето или към 4 милиарда лева са директни доплащания от джоба на пациентите.

Все повече и все по-неясни такси

" Когато работиш с публични средства разпоредбите би трябвало да са общовалидни, без значение от собствеността на лечебното заведение. Какво значи болничното заведение да има клинична пътека, само че лекарят Х да не работи с НЗОК. Т.е. това лечебно заведение какво е – част от публичната система или е получобществено-получастно ", разяснява доктор Мими Виткова, която е ръководител на една от двете асоциации на сдружения, занимаващи се със здравно обезпечаване,
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР