Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19. Причината

...
Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19. Причината
Коментари Харесай

Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19

Болницата в Сливен стопира приема на пациенти с COVID-19. Причината е липса на личен състав в инфекциозното поделение. Пациентите ще бъдат пренасочвани във Военна болница - Сливен, заяви пред Българска национална телевизия полк. доктор Илиян Комитов, шеф на здравното заведение.
Днес спешният щаб в Сливен би трябвало да реши по какъв начин ще продължи да работи инфекциозното поделение в града. След гибелта на  доктор Илиана Иванова и заразяването на 6 медици от лечебното заведение, е отделението е останал единствено един доктор. Търсят се доброволци, чака се да бъдат командировани лекари.
Сливен има задоволително защитни средства. Но сътрудниците стоят доста време със инфектираните. Такова мнение се чу от сътрудник на умрелия в Сливен инфекционист доктор Илиана Иванова.
Според доктор Богдан Сотиров, има доста неясноти за вируса, а 50% от личния състав в инфекциозното поделение в действителност са заболели. Самата лекарка е работила до 7-8 дни преди да почине, като внезапно се е влошила 12 часа преди да почине. Сотиров сподели пред Нова телевизия, че брачният партньор ѝ и 12-годишното ѝ дете са във Военна болница в Сливен, също заболели от COVID-19, само че в устойчиво положение. Това удостовери и началникът на Военната болница в Сливен.
В момента 11 заболели са настанени във Военна болница, от тях 8 са с потвърден ковид. Състоянието им е устойчиво, няма затруднения, заяви още полк. доктор Илиян Комитов.
Д-р Комитов прикани жителите да бъдат спокойни и съобщи, че здравните управляващи имат цялостна подготвеност да банкет и лекуване на пациенти. " Уверявам ви изрично, че лечебните заведения разполагат с нужните защитни и лекарствени средства ", съобщи още полк. доктор Илиян Комитов.
По отношение на другия умрял доктор – доктор Нели Пандова от Александровска болница, от думите на представителя на „ Спешна помощ ” в София Катя Сунгарска стана ясно, че Пандова е била изписана и се лекувала с антибиотици у дома, като по думите на самата лекарка дишала малко по-добре. Но Сунгарска не даде здравно пояснение на случая – такова се чака от Националния действен щаб, като обществено не е ясно дали и какви други болести е имала лекарката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР