Болницата в Белоградчик има задължения от 600 000 лева и

...
Болницата в Белоградчик има задължения от 600 000 лева и
Коментари Харесай

Болницата в Белоградчик има натрупани 600 000 лева задължения

Болницата в Белоградчик има отговорности от 600 000 лв. и е една от общинските лечебни заведения в страната, застрашени от банкрут.

Това оповестяват от община Белоградчик. От насъбраните отговорности в размер на 600 хиляди лева 200 хиляди са за заплати и 400 хиляди лева са отговорности към снабдители. Затова и през днешния ден лекари и медицински личен състав на лечебното заведение излязоха на едночасов митинг под мотото "Спрете унищожаването на общинското опазване на здравето ". На митинга лекар Румяна Цонева е показала декларация към присъстващите и ограничения за стабилизиране на общинските лечебни заведения в страната - разпределяне на 30 млн. лв. за тяхното стабилизиране и актуализиране на цените по клинични пътеки, които не са поправени от 2006 година.

Със средства на община Белоградчик е санирана постройката на болничното заведение, сменена е отоплителната апаратура и горивния казан и безплатно се обезпечава храната за пациентите на стационар. Общината превежда и суми за финансов трансфер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР