Болницата в Aсеновград не може да изпише пациент вече 100

Болницата в Aсеновград не може да изпише пациент вече 100 ...

Болница не може да изпише пациент вече 100 дни.

Болницата в Aсеновград не може да изпише пациент вече 100 дни. 67-годишен мъж лежи близо четири месеца в интензивното отделение на болницата. Заради тежкото му заболяване не може да бъде изписан. Но продължителният му престой трупа на здравното заведение загуби.
"Пациентът е при нас от 2 юни 2019 година. Той постъпва с клинична картина на болестта ХОББ (химична обструктивна белодробна болест) във вътрешно отделение. Болният страда от заболяването дълги години, провеждал е домашно лечение. Пациентът е постъпил с екзасербация на 1 юни. На 2 юни е приведен в интензивно отделение за лечение”, обясни пред Нова телевизия началникът на отделението д-р Красимира Караманова.
Тя допълни, че от няколко дни мъжът диша свободно, но има моменти, в които се налага да му бъде подаван кислород през кислороден катетър – около 1-2 литра за минута. Има надежда той да бъде изписан скоро и да се лекува вкъщи.
Директорът на лечебното заведение д-р Иван Червенков заяви, че болницата може да се справи с такива ситуации.
"Ние сме в една безизходица. Пациентът трябва да си остане тук и да бъде изписан като бъде излекуван'', коментира д-р Червенков.

Източник: bulnews.bg