Болница в Ротердам започна експериментална терапия с кръвна плазма. Могат

...
Болница в Ротердам започна експериментална терапия с кръвна плазма. Могат
Коментари Харесай

Болница в Ротердам с експериментална терапия с кръвна плазма

Болница в Ротердам стартира пробна терапия с кръвна плазма. Могат ли излекуваните от ковид да оказват помощ на пациенти, които в този момент боледуват, като дарят кръв?

Социaлният служащ Ерик Биманс неотдавна е прекарал COVID-19. Идва в болничното заведение в Ротердам да подари кръв.

" Имах разнообразни признаци. Треската ми мина, само че след това ненадейно се върна отново. Тестът ми за COVID-19 се оказа позитивен “, сподели Ерик Биманс.

Ерик идва в кръвния център всяка седмица.

„ Идвам тук за четвърти път да подарявам плазма и се надявам, че това ще има резултат “, добави Ерик Биманс.

Първи лечението с кръвна плазма ползват лекарите в Китай, откъдето потегли болестта. Учените изолират антитела против ковид.

„ Значението на антителата е потвърдено в медицината от десетилетия. Те могат да се употребяват за лекуване на рак, автоимунни и инфекциозни болести. Така че имаме съображение да считаме, че антителата, които открихме, могат да бъдат извънредно ефикасни за пациенти с ковид - както за предварителна защита, по този начин и за лекуване “, съобщи проф. Джан Линчуй.

„ Всеки може да избави някой различен. Призовавам излекуваните пациенти да дарят плазма допустимо най-скоро, с цел да се погрижат за здравето на останалите “, сподели здравната сестра Цай Хуейлин.

Плазмата се преработва се и се влива на тези, които в този момент се борят с заболяването. Проучванията досега демонстрират, че тази терапия доста понижава затрудненията от COVID-19.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 531 28 20 37 Света 1 252 982 51 529 68 149 257 139 Заразени* Нови Починали България 531 28 20 Света 1 252 982 51 529 68 149
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР