Болница в Бангладеш прекрати своите планове за даряване кърма на

...
Болница в Бангладеш прекрати своите планове за даряване кърма на
Коментари Харесай

Бангладеш забранява даряването на кърма за мюсюлманчета поради страх от кръвосмешение

Болница в Бангладеш приключи своите проекти за даряване кърма на нуждаещи се новородени след реакция на мюсюлмански духовници, декларирали, че схемата е нарушаване на ислямските закони. Това съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Програмата беше да се хранят с кърма до 500 сираци и бебета на работещи майки в страната с мюсюлманско болшинство, която има едно от най-високите равнища на недохранване и замайващ напредък в света. Но религиозните водачи споделиха, че проектът може да докара до нарушение на закона на шериата, в случай че две бебета пият мляко от една и съща майка и по-късно се оженят.
" Целият им брак и потекло ще станат противозаконни ", съобщи Гази Атаур Рахман, представител на авторитетната политическа партия Ислами Андолан Бангладеш.
Банката за мляко трябваше да стартира работа този месец в столицата Дака, само че координаторът на плана Модибур Рахман съобщи, че тя е била забавена за неопределен срок заради " необятно публикувани рецензии ".
" Ние събираме и съхраняваме млякото настрана и прецизно записваме донорските самоличности ", сподели той ден след оповестяването на прекъсването на банката за мляко.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР