Болните от новия коронавирус в глобален мащаб вече са над

...
Болните от новия коронавирус в глобален мащаб вече са над
Коментари Харесай

Вече няма балканска държава без болен от коронавирус

Болните от новия ковид в световен мащаб към този момент са над 110 000 души, демонстрират обновените данни на университета „ Джонс Хопкинс ”. Считаните за оздравели са съвсем 62 000 души, смъртните случаи са 3825.
От информацията се вижда, че нарастването идва основно от огнища отвън Китай. В Китай болните са 80 735, като там темпът на разпространяване на заболяването несъмнено затихва, а оздравелите са към този момент 58 600.
В Европа
Италия към този момент е безусловно на равни начала с Южна Корея що се отнася до второто най-опасно място на света във връзка с ковид. Там доказаните случаи са 7375, смъртните са 366, 622 се смятат за излекувани.
Във Франция и в Германия болните са над 1000. Специално във Франция те са повече – 1209, при 19 смъртни случая и 12 считани за изцяло оздравели. Вече четирима депутати и двама чиновници на националното заседание (долната камара на парламента) на Франция са инфектирани с новия ковид, заяви здравната организация на района Ил дьо Франс. Лекарите допълниха, че двамата новозаразени депутати са сложени под карантина и кръгът им от контакти се изследва. Тяхната партийна принадлежност не се оповестява.
Освен това, от нощес Франция забрани всички събития, които могат да съберат повече от 1000 души. Драконовската мярка е опит да се забави разпространяването на ковид, сподели министърът на опазването на здравето Оливие Веран. Веран добави, че страната ще оповестява в специфичен лист всички събития, които може да се организират, тъй като са " безвредни за националното опазване на здравето ".
В Германия болните са 1040 души, само че там още няма смъртен случай, а 18 се смятат за изцяло оздравели. В Испания доказаните случаи са 673, излекувани са 30 души, само че има и 17 смъртни случая. А португалският президент Марселу Рибелу де Суза реши да анулира всички събития, в които трябваше да взе участие и се отдръпна в доброволна карантина за две седмици. Отбелязва се, че неотдавна президентът на Португалия е отсрочил срещата си с група възпитаници в президентския замък, откакто измежду децата е било намерено инфектирано с COVID-19. Според Главната дирекция по опазването на здравето сега в Португалия има 30 случая на зараза с нов ковид.
На Балканите и в Албания към този момент има ковид, съобщи БГНЕС. Официално доказани са 2 случая. Заразените са татко и наследник, само че към този момент няма спомагателни детайлности по какъв начин са се разболели.
Най-много случаи на заболяването има в Гърция – 73.
В Словения инфектираните са 16, само че от там са безапелационни, че нещата са надалеч от зараза. За да има такава, броят на инфектираните би трябвало да бъде 10 души на хиляда. В момента популацията на Словения е към 2 милиона души. В същото време управляващите на страната не разрешиха провеждането на всеобщи събития с над 500 участници в затворени пространства.
В Румъния към този момент има 15 случая, съгласно „ Джонс Хопкинс ”, а трима са оздравели. В Хърватия доказаните случаи са 12. В Северна Македония случаите са 3. За първи инфектирани в петък оповестиха от Министерството на здравеопазването на Сърбия. Властите пуснаха специфичен уебсайт за предварителна защита и информация. Двама сърби - членове на екипажа на круизния транспортен съд Diamond Princess - са подложени на лекуване в Япония. В четвъртък Министерството на здравеопазването на Босна и Херцеговина разгласи първите двама инфектирани - възрастен и негово дете.
Досега на Балканите няма смъртен случай поради заболяването.
Останалият свят
В Китай оповестиха за оздравял столетник от ковид. Отбелязва се, че с изключение на коронавирусната зараза, мъжът е страдал от заболяването на Алцхаймер, хипертония и сърдечна непълнота. Мъжът е приет в болница на 24 февруари в болница в Ухан. Лечението му е включвало антивирусни препарати, обичайната китайска медицина и плазмена трансфузия. След 13 дни интензивно лекуване пациентът почнал да се възвръща и към този момент е изписан от болничното заведение.
В Южна Корея болните са 7382, а смъртните случаи са 50. За оздравели се смятат 118 души.
В Иран болните са 6566, смъртните случаи са 194, а оздравелите – 2134.
В Съединени американски щати случаите към този момент са 547, 17 са смъртните случаи единствено в щата Вашингтон. А ръководителят на Съюза на американските консерватори Мат Шлап призна, че преди да стъпи на сцената и да се ръкува с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на протест е имал къс контакт с мъж, който след това се е оказал инфектиран с ковид.
Самият Тръмп, откакто разбра за възможното наличие на инфектирано лице на митинга, съобщи, че „ въобще не се тормози от тази обстановка. “ Той също по този начин увери, че ще продължи да организира манифестации със своите последователи като част от предизборната акция, която събра хиляди хора.
В Русия случаите на болест са към този момент 17, оздравелите са трима.
Междувременно, Израел, където има 20 доказани случая на заболели, затвори границата си с Египет. Израел стори същото преди три дни с границите си със Сирия и Ливан. Египет съобщи, че вирусът, прочут като COVID-19, е открит при 33 души на туристически транспортен съд, дебаркирал в южно пристанище на страната, трима от инфектираните са египетски жители. А палестинските управляващи от своя страна потвърдиха 19 случая на ковид на Западния бряг.
Властите на Саудитска Арабия взеха решение да забранят пътуването на своите жители до девет страни поради опасността от разпространяването на ковид и постановиха възбрана за влизане на жители на тези страни в кралството, оповестява държавната организация SPA, базирайки се на източник в Министерството на вътрешните работи на кралството. По-рано Министерството на здравеопазването на Кралството разгласи 11 случая на ковид в страната.
" В устрема си да отбрани здравето на жителите на кралството взехме решение краткотрайно да се спре пътуването на жители до ОАЕ, Кувейт, Бахрейн, Ливан, Сирия, Южна Корея, Египет, Италия и Ирак, както и да забрани влизането на жители на тези страни или на тези, които са обитавали на тяхна територия през последните 14 дни ", прецизира РИА Новости
Властите на прилежащия Катар краткотрайно не разрешиха на жители на 14 страни да влизат в страната като част от битката с ковид.
Още: " Забрани и прекъсване на събития поради ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР