Болните от грип в областите Столична и Пазарджик прехвърлиха 204

...
Болните от грип в областите Столична и Пазарджик прехвърлиха 204
Коментари Харесай

Болните от грип в столицата и Пазарджик преминаха 204 на 10 хиляди

Болните от грип в областите Столична и Пазарджик трансферираха 204 на 10 хиляди души от популацията. Това демонстрират обновените данни от Националния център по заразни и паразитни заболявания. София град към този момент изпреварва София област, в която болните не демонстрират наклонност към повишаване - 150 са на 10 хиляди.

Перник, където от през днешния ден учениците са освободени от часовете заради оповестената в региона първа грипна зараза за сезона, след уикенда към този момент е съобщила посредством Районната си здравна ревизия за 228 заболели на 10 хиляди. Епидемията беше оповестена при 204 заболели на 10 хиляди.

Област, в която данните до тази заран с акумулираните случаи и от почивните дни, демонстрират внезапно нарастване, е Благоевград, където болните са се удвоили и към този момент са 182 на 10 хиляди. Чувствителен растеж има и в няколко други региони. На 10 хиляди са повалени 198 души в Силистра, в Ямбол - 166, във Видин - 162, демонстрират данните, подадени в Националния център по заразни и паразитни заболявания от здравните инспекции по места.

Картата на епидемиологичното систематизиране на грипа в страната продължава да демонстрира неравномерна компактност - като мозайка по определението на шефа на НЦЗПБ. Най-малко случаи има в Монтана - 44 заболели, във Велико Търново - 57 заболели на 10 хиляди, 67 на 10 хиляди във Враца, в Търговище - 73. Сравнително на ниско равнище се задържат и болните в Кюстендил и Ловеч - по 88 на 10 хиляди.

Решенията за оповестяване на грипна зараза се взема от локалните управи по предложение на РЗИ. Експертите се управляват в преценката си освен по броя на болните, а и от отсъстващите от работа и учебно заведение. За най-големите градове нормално сериозни се оказват стойностите на болните над 250 души на 10 хиляди. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР