Болните от COVID-19 могат да получат безплатни лекарства, предписани както

...
Болните от COVID-19 могат да получат безплатни лекарства, предписани както
Коментари Харесай

Общопрактикуващите лекари могат да изписват безплатните лекарства за covid-пациенти

Болните от COVID-19 могат да получат безвъзмездни медикаменти, предписани както от Коронавирус зона, по този начин и от общопрактикуващия доктор, в чиято пациентска листа са, оповестиха от здравното министерство.

НЗОК заплаща за домашното лекуване на здравноосигурените лица единствено с потвърден COVID-19, открит с PCR или с антигенен тест. Рецептата може да бъде изпълнена във всяка една аптека на територията на страната, работеща с НЗОК. 

Сред медикаментите, предписвани и отпускани за профилактика или попречване на затрудненията на COVID-19, са антибиотици, антикоагуланти и кортикостероиди. Преценката какво лекуване в домашни условия да бъде назначено е на здравното лице, назначаващо лечението. 

Коронавирус зоните бяха основани, с цел да се обезпечи на жителите с леки или със приблизително тежки признаци на коронавирусната зараза още една опция да бъдат прегледани, изследвани и да получат безвъзмездни медикаменти за домашно лекуване. По този метод се облекчава и натискът върху лечебните заведения, напомнят от министерството. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР