"Болните без PCR са два пъти повече. Много рано е

...
"Болните без PCR са два пъти повече. Много рано е
Коментари Харесай

Личните лекари вече назначават безплатен PCR, ако...

"Болните без PCR са два пъти повече. Много рано е през ноември да имаме грипни вируси. В края на декември и началото на януари двата вируса ще работят дружно, по какъв начин това ще се отрази, към момента не знаем ", това сподели в предаването "Социална мрежа " доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор.

"Личните лекари към този момент имат опция да назначават безвъзмезден PCR при минимум 2 признака. При телефонна консултация лекарят преценя дали да издаде на пациента PCR тест, той отива непосредствено в лаборатория, а ние получаваме резултата, вършим връзка с пациента и продължаваме лекуването, когато е належащо ", добави тя.

"Факт е, че се работи доста да се реализира и електронна рецепта. Добре е да има нещо, което да се издава по електронен път, да се приема по електронен път. Ще се раширяват опциите за електронно назачаване и електронно опазване на здравето. ", разяснява още медикът.

"Не сме съгласни на промяната на медикаментите в аптеките. Лечението е виновен развой, това, което е написал лекарят, би трябвало да се съблюдава. Не съм съгласна да има замяна. Качеството и производителите на медикаментите са разнообразни ", катнегорична е доктор Николова.

"Многото говорене за ограниченията не докара до тяхното съблюдаване, по тази причина се получи и въвеждането на по-строги ", уверена е тя.

"Децата не боледуват тежко, само че са идеалните преносители. Това наложи и прекъсването на детските градини и учебните заведения.
Трябва да се пази по-възрастната част от популацията ", разяснява още лекарят.

"Вирусните болести имат вълнообразен ход. С тези ограничения се цели понижаване натиска върху здравната система.
Хората работят на превала на силите си, само че не могат да се оправят, тъй като няма задоволително медици. Няма личен състав. Имаме доста заболели сътрудници, понижават редиците, по тази причина би трябвало пациентите да дават отговор на броя на леглата и на медицинските служащи ", разяснява още доктор Николова.

"За няколко месеца трябвав да издържим. В момента лекуваме признаците, а не самата болест. Единственото, което може да се направи в този момент, е да се съблюдават ограниченията ", добави тя.

"Най-важното е да се събере фамилията цяло. Всички да са живи и здрави, а не на празника да скърбим ", заключи доктор Гергана Николова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР