Болнично настоятелство към МБАЛ-Поморие учредиха будни анхиалци в опит да

...
Болнично настоятелство към МБАЛ-Поморие учредиха будни анхиалци в опит да
Коментари Харесай

Спасяват болницата в Поморие с НПО

Болнично настоятелство към МБАЛ-Поморие учредиха будни анхиалци в опит да спасят болничното заведение, обект на дългогодишни разпри и опити да бъде закрита. 

Правният статут на НПО-то е съдружие с нестопанска цел. Основните цели, които настоятелите си слагат, е подкрепяне на МБАЛ - Поморие в активността и за по-добро облекчаване на публичните потребности от медицински услуги, изложение на оферти за усъвършенстване на здравното обслужване, оказване на подпомагане при решение на настоящи проблеми както и за обезпечаване на спомагателни финансови и материални средства, нужни на болничното заведение и други

Не на последно място, болничните настоятели слагат за своя цел и реализиране на ефикасно стопанисване на материалната база, както и подкрепяне, стимулиране и поощряване на лекари, експерти и помощния медицински личен състав. 

Декларираните средства за реализиране на тези цели са: запознаване на обществеността с проблемите на локалното опазване на здравето и търсене на способи за решаването им, правене на информация, разбори и рекомендации към оторизирани инстанции, влияние върху институциите и практикуване на цивилен надзор върху администрацията, по касаещи болничното заведение решения, както и предприемане на ограничения за цялостното възстановяване на активността и.

Болничното настоятелство към МБАЛ-Поморие ще се съставлява от Управителен съвет, който е с мандат 2 години и в състав: Найден Щерионов Пулакев, Ива Димитрова Кусева и Милен Тодоров Манолов.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР