Болничните стаи на детското отделение в Айтос се преобразяват една

...
Болничните стаи на детското отделение в Айтос се преобразяват една
Коментари Харесай

С помощта на фондация „За доброто“: Детското отделение в Айтос се преобразява


Болничните стаи на детското поделение в Айтос се преобразяват една след друга, без отделението да стопира да лекува деца.

" Всяка стая ще бъде тематична, с друг цвят, с разнообразни приказни герои, изрисувани по стените. Ще се смени напълно обзавеждането. Да са сложени при едни приятни и хубави условия, с цел да може да оздравяват бързо, да са спокойни, майките също ", сподели доктор Милена Марковска - завеждащ Детско поделение МБАЛ-Айтос.


Строителната бригада работи с възторг, само че и внимание към дребните пациенти.

" Стараем се да пазим и въпреки всичко тишина за децата. Сроковете, с които се борим, са някъде към 20-и плюс-минус някакъв задатък от 5 дни, тъй че да могат да влязат след нас художниците, да могат да влязат мебели и балатум, и да излезем по най-бързия метод ", изясни строителят Георги Великов.


" Доброто е заразно, което в действителност е прелестно! ", разяснява доктор Милена Марковска.

Новината за преобразяването на детското поделение обикаля Айтос и доста майки вземат решение да оказват помощ, а Евелина Хадженова дава заслон на служащите без да се колебае.

" Веднага, без да се колебаем, това е нещо доста малко, което мога да направя за тях! "

Преди година нейното семейство става част от огромното семейство на Фондация " За положителното " по печален мотив.

Момченцата на Евелина – тогава на 10 и на 5, губят татко си след борба с COVID-19. Винаги усмихнатият педагогичен консултант в учебното заведение в Карнобат си отива за дни. Близките му ще се учат дълго да живеят с болката, само че една помощ, появила се в точния момент, им дава сили да продължат.


" Нямаше, може би, да допускам, че има хора, които по този начин безкористно желаят да ти окажат помощ. Откъде-накъде навръх теб?! Това са неповторими дами, с огромни сърца, мъжки девойки с лъвски сърца! Не знам от кое място черпят толкоз сила! Пожелавам им да не престават по този начин! ", сподели Евелина Хадженова.

Докато навършат пълноправие момчетата ще получават внимание, поддръжка и стипендия от Фонда за децата на герои.


" В положението на война e знамение човек да излезе от положението си на комфорт и да мисли за другите, да мисли за тяхното прочувствено положение, освен за оцеляването! Адмирации и дано положителното да продължава! ", означи доктор Милена Марковска.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР