Болничните, които са вземани през април, май и юни тази

...
Болничните, които са вземани през април, май и юни тази
Коментари Харесай

Болничните в месеците с празници през тази година растат главоломно

Болничните, които са вземани през април, май и юни тази година, най-вероятно ще усилят равнището на отпуски по болест през тази година двойно по отношение на предходната, написа в. " 24 часа ".
Само през април, май и юни са издадени към 1 милион листа. За съпоставяне, през първите три месеца на годината, когато беше и пикът на грипа, има издадени към 678 000 болнични.
Според бизнеса, към празници болничните се усилват с 30%. Затова работодателските организации желаеха първите три дни да са неплатени, вместо да се заплащат от работодателя. От " Воля " обаче дадоха концепция първите 3 дни да се заплащат от страната.
Още през май от Националния застрахователен институт се усъмниха в нарастването на болните служащи и чиновници към празниците. Тъй като сред Великден и Гергьовден се получиха общо 8 почивни дни с разпръснати сред тях 3 работни, по този начин някои си събраха благодарение на болничен 11 дни почивка вкупом.
Само през първите 6 месеца на тази година болничните са стигнали 1,7 млн., а прогнозата сочи, че до края на 2019-а ще станат 3,5 милиона. Това беше повода министър председателят Бойко Борисов да предизвести при започване на юли лекарите да внимават, с цел да " не се стига до арести на медици ". " Това е страховит камшик и за работодателите, някой си цялостни джобчетата с разпределяне на болнични листове. Това са още 1,5 млн. повече болни, което няма по какъв начин да е истина ", изясни тогава Борисов. Според него, зачестявали случаите хора да вземат болнични без причина с ясното схващане, че работодателят и бюджетът ще им заплащат. " А те отиват да берат гъби, ягоди, през това време си им текат заплатите, не могат да бъдат заместени ", разгневи се министър председателят. И изиска ограничения за ограничението на подправените листове.
Какво сочи статистиката - научете в Expert.bg!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР