Болничните аптеки ще бъркат сироп хлорохин с аромат на мента,

...
Болничните аптеки ще бъркат сироп хлорохин с аромат на мента,
Коментари Харесай

БГ революция: Лекуват болните с К-19 с плодов коктейл от хлорохин

Болничните аптеки ще бъркат сироп хлорохин с мирис на мента, шоколад или череша. Към коктейла ще прибавят и подсладител, с цел да се смекчи прекомерно горчивия усет на дейното вещество. Подсладителят може да е аспартам, фруктоза, сорбитол и други. Това е записано в магистралната рецепта, представена от в. Труд, съпътстваща флаконите на държавната компания Бул БИО. В тях има интензивно вещество импорт от Китай.


Миналата седмица шефът на Бул БИО Румен Кофинов сподели първите опаковки с хлороквин фосфат

Магистралната рецепта е направена от експерти на фармацевтичния факултет и е раздадена със субстанцията от РЗИ-тата в страната.

Експерти разясниха, че буквата на закона спазена. На процедура няма потребност от позволение за приложимост, защото БулБио не са произвели индустриален артикул. Дружеството е направило индустриални действия по разфасоване, преопаковане, етикетиране, разбор и освобождение на лекарственото вещество за подготвяне на лекарствени артикули по магистрална рецептура към аптеките на болнични заведения според член 8 от ЗЛПХМ.

Лекари и специалисти обаче напомнят, че във всички страни (Бразилия Съединени американски щати, Испания, Германия), където бяха почнали изпитвания за приложимост на хлорохин при COVID-19 процесът спря откакто починаха пациенти от сърдечни проблеми и други странични дейности на препарата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР