Болките в ставите, особено в коленете, са болест на всекидневието

...
Болките в ставите, особено в коленете, са болест на всекидневието
Коментари Харесай

Истинска мечта: Много вкусни напитки, които ще ви помогнат да се сбогувате с болките в коленете и ставите

Болките в ставите, изключително в коленете, са болест на всекидневието ни.
Независимо дали са породени от артрит, пострадване или повтарящ се стрес, вашите стави са толкоз чувствителни към всяко придвижване, което вършиме, че е съвсем невероятно да се чувствате удобно, в случай че ви болят. Обезболяващите медикаменти, както и предписаните от доктор, могат да оказват помощ. Но те идват с голям брой странични резултати, които могат просто да сменят една болежка с друга.
Но какво, в случай че има естествено лекарство, което можем да отпиваме през целия ден? Пригответе се, тъй като имаме не една, а няколко разнообразни питиета, които могат да оказват помощ да унищожите болката без странични резултати, осведоми Би Би Си.

Пилешки бульон
Бульонът от пилешки кости съдържа глюкозамин и хондроитин, които се намират в хрущяла на пилешките кости. Костният бульон също се бори с възпалението на ставите и съдържа колаген, който е значителен детайл от структурата им.
Мляко
Болката в ставите не постоянно е болежка на мястото, където се срещат костите ви. Цялостното здраве на костите също може да повлияе на равнищата на болежка. Млякото съдържа количества калций за подсилване на костите и им оказва помощ да поддържат здрава компактност. Проучванията демонстрират, че млякото може да забави прогресията на остеоапороза и даже изцяло да предотврати подаграта.

Чай от джинджифил
Джинджифилът е добре познато противовъзпалително средство. Той е кадърен да предотврати освобождението на възпалителни молекули, които са тип протеин, който се намира в клетките. Джинджифилът също съдържа съединяване, наречено гингерол, което освен понижава възпалението, само че и успокоява болките в мускулите.
Всяка напитка, която съдържа джинджифил, може да помогне при болката в ставите. Въпреки това, ние ви предлагаме да го вършиме вкъщи, вместо да купувате подготвени джинджифилови питиета.

Кафе
Проучванията към болките в ставите и кафето са спорни, като някои демонстрират, че кафето може да усили риска от развиване на артрит, до момента в който други означават, че кафето понижава риска от подагра. Кафето сигурно съдържа полифеноли, борещи се с възпалението на ставите.
Ако пиете кафе, няма причина да спрете. Вашата утринна напитка може да помогне за понижаване на болката в коленете.

Червено вино
Ето една приятна изненада. Червеното вино в действителност е положително за лекуване на болки в ставите. Разбира се, алкохолът като цяло може да притъпи сетивата ни и по този начин да понижи болката. Но аленото вино в частност съдържа нещо, наречено ресвератрол, съединяване с мощни противовъзпалителни свойства.
Радвайте се на чаша или две хубаво алено вино и това може фактически да понижи риска от развиване на хронични ставни болести като артрит и ревматоиден артрит. Просто внимавайте да не пиете доста, защото в огромни количества алкохолът е дехидратиращ и в действителност ще провокира възпалението, което се пробвате да елиминирате.
Инфо: БГНЕС

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР