Болките в гърлото са едни от най-честите симптоми при настинка

...
Болките в гърлото са едни от най-честите симптоми при настинка
Коментари Харесай

Мента, мед и солена вода лекуват кашлица

Болките в гърлото са едни от най-честите признаци при простуда и грип. Преди да изтичате до аптеката и сами да си предпишете хапчета, ето няколко съвета за подръчни средства при зачервено
гърло, хрема, кашлица или простуда.

Мента
Ментата съдържа етерично масло и ментол. Техният мощен мирис е доста потребен при проблеми с дихателните пътища. Тя е лек против синусните възпаления. Маслото от растението се употребява за инхалации при остра кашлица. Ментата е потребна и при главоболие и мигрена, като се втрива в кожата на челото и слепоочието.

Солена вода
Солената вода прочиства освен запушения нос, само че и гърлото, като работи и отхрачващо. За да си извършите гаргара, сипете в хладка вода малко количество сол и разбъркайте добре. Правете го 3-4 пъти дневно. Благодарение на този бабин лек със солена вода се понижава подуването и се отмива непотребната лигавица, това разрешава на запушения нос да се оттича пра-
вилно.

Гаргара с мед
Медът също има антибактериални и противовъзпалителни свойства, въпреки че не е приет като регламентирано лекарствено средство. От хилядолетния опит на националната медицина, както и по-новите изследвания на актуалните клиницисти му отреждат място измежду естествените артикули с лечебно деяние. Когато страдате от простуда или грип, хапвайте по-често от него и си направете медена вода. В чаша с хладка вода сложете една супена лъжица мед. Разбъркайте и правете 3-4 пъти дневно гаргара. При ангина се разбърква 1 с. л. мед и 1 ч. л. сода. На пръста си на- вивате няколко пъти марля. Топите в сместа и мажете сливиците.

Джинджифил и мед
Вземайте по една лъжичка всякога, когато се сетите - през час-два, само че най-малко три пъти на ден. Тази примес се предлага при кашлица, само че понижава и болката в гърлото. Джинджифилът може и да се свари. След като престои към час, се маха и към водата се прибавя мед или кафява захар. За да оправите казуса със сливиците, течността се пие вместо чай.
тагове болки в гърлото мента мед
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР