Болката в гърба се усилва и започна да се появява

...
Болката в гърба се усилва и започна да се появява
Коментари Харесай

Дерматолози алармират: Родители, не правете това с децата си, за да не получат рак!

Болката в гърба се усилва и стартира да се появява по-често? Летните горещини чукат на вратата, а с тях идва и сезонът на плажните занимания за най-малките. Дерматолозите обаче предизвестяват, че поради все по-опасното слънчево излъчване случаите на рак на кожата и то в най-опасната му форма – меланомът, зачестяват извънредно през последните години, написа " Труд ".

Повечето родители са задоволително осведомени по тематиката, само че има една дребна част, които още робуват на схващането, че слънцето най-вече е потребно, регистрират медиците. Това, несъмнено е по този начин, само че в границите на избрани граници. А ултравиолетовите лъчи са рискови за всички, само че най- към този момент за децата.

Отървете се от двойната брадичка за седмица

“Детската кожа е извънредно уязвима на ултравиолетиовите лъчи в средата на деня, защото защитните й механизми не са изцяло развити, терморегулацията също”, изясни доктор Здравка Демерджиева, един от водещите експерти по детска дерматология у нас.

Тя е безапелационна, че най-малките деца въобще не би трябвало да се излагат на директна слънчева светлина. Те би трябвало да стоят на сянка, наложително с фотозащитен крем, шапка и слънчеви очила. Вече има и облекла с UV-защита, които са целесъобразни.

“Счита се, че деца на възраст под 1 годинка не трябва да вървят на плаж. Много постоянно обаче виждаме и по-малки по пясъчните линии. Това е безусловно неразрешено за бебетата под 6-месечна възраст. За тези сред 6 и 12 месеца може да бъде изработен компромис – един час на плажа сред 8 и 9 часа сутрин”, предлага доктор Демерджиева.

„ Дори по-големите би трябвало да се водят на плаж до 10 часа, преди обедния зной, или вечер след 17:30 часа. Преди препоръчвахме престой след 16:00 ч., само че това отпадна – слънцето към този момент е извънредно травматично и то освен за подрастващите “, изясни експертът. Слънцезащитният крем е безусловно наложителен.

Не хвърляйте бебешките зъби! Един ден те могат да спасят живота ви!

Според специалистите времето за лична отбрана, т.е. Периодът, през който детската кожа може да устои без да получи слънчево изгаряне, е 2-7 минути, а след 5-10 минути, според от възрастта на детето, към този момент е късно. Най-подходящата отбрана са широкоспектърните и водоустойчиви фотозащитни кремове, които закупуваме единствено от аптеката и никога от магазина. Терминът „ широкоспектърен “ значи, че кремът би трябвало да пази от двата типа ултравиолетови лъчи – UVA и UVB, както и от инфрачервените лъчи. Човечеството към момента няма отбрана против рисковите UVC лъчи, които минават през слабите места в озоновия пласт на земната атмосфера.

“На всеки две влизания във водата, би трябвало да намазваме децата със слънцезащитен крем. Трябва да се има поради, че изпотяването също отстранява част от крема по кожата. В тези случаи той също би трябвало да бъде подновяван по-често”, изясни доктор Демерджиева.

По думите й, най-честата неточност, която родителите позволяват е, че не помнят да намажат ушите на децата. Родителите не трябва да подценяват и слънчевите очила.

Предпазването на очите е доста значимо, тъй като и там се следи зачестяване на случаите на меланом, акцентира експертът по детска дерматология. Д-р Здравка Демерджиева, шеф на отделението по Дерматология и венерология на Аджибадем Сити Клиник, МБАЛ Токуда: Слънцето и морето оказват помощ против атопичния дерматит Слънцето се отразява прелестно на малчуганите, които страдат от атопичен дерматит. Фототерапията е част от профилактиката на това все по-срещано дерматологично заболяване. Ако децата не отидат на море, ние я прилагаме в болнични условия. Ефектът от нея обаче не е дългогодишен, т.е. вероятен е рецидив на дерматита, което няма отношение към визитата на морето.

Болката в гърба се усилва и стартира да се появява по-често? Спасете се с 6-те елементарни извършения на Валентин Дикул (СНИМКИ/ВИДЕО)

По отношение на козметиката е значимо да се знае, че слънцезащитният крем се поставя преди емулсиите за облекчение на обривите и то най-малко 20 минути преди да отидем на плажа. Децата с атопичен дерматит се усещат още по-добре в изискванията на високата планина – над 2000 метра надморска височина. Това е по този начин поради хипоксията (недостатъчното доставяне с кислород), която поражда в организма. Намаляването на парциалното налягане на кислорода в кръвта води до стимулиране на надбъбречната жлеза и синтез на личен кортизол. Ефектът тук към този момент е дългогодишен и към половин година по-късно децата нямат никакви обриви и сърбежи. Ние организираме годишно такива групи с визити на Белмекен и това е част от дерматологичната школа у нас. Морската вода също се отразява добре на тези деца, само че при водата от басейна има прочут риск поради хлора, който изсушава така и така сухата поради обривите кожа. Обилнотто изплакване и полагането на хидратиращкрем е наложително след къпане в басейн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР