Болка! Гняв! Клетви! ЦСКА отпадна по възможно най-болезнения начин от

...
Болка! Гняв! Клетви! ЦСКА отпадна по възможно най-болезнения начин от
Коментари Харесай

И болезнено, и гордо за ЦСКА

Болка! Гняв! Клетви! ЦСКА отпадна по допустимо най-болезнения метод от Европа. Когато жребият уточни „ Копенхаген “ като противник, даже най-запалените „ червени “ сърца признаха: „ Много евентуално два пъти да ни бият! “
Така и се случи. Но ЦСКА не загуби просто от един датски исполин. Падна в два мача от доста мощен „ Копенхаген “ и доста благосклонно свирещи за него съдии. И в случай че в първия двубой на „ Васил Левски “ могат да се търсят някакви оправдания за белгийския съдия, то турската тройка на стадион „ Паркен “ направи от „ Копенхаген “ отбор с 14 футболисти. Засадата, с която датчаните откриха, е не просто скандална. Неотсъдената за ЦСКА дузпа – по-малко, само че отново фрапантна.
УЕФА ни сподели мястото – в трета глуха. Защото даже „ Лудогорец “, който постоянно се е радвал на съдийски реверанси в Европа, тази година проплака с съображение от гостуването на „ Види “ в Будапеща и рано-рано се сблъска с края на фантазията за Шампионска лига. Не сме симпатични на европейците! Нито имаме стадион като „ Паркен “, нито мащаба им. ЦСКА игра добре и мъдро в Дания. Стратегически чакаше своя късмет, само че дочака… гол от триметрова засада. Вдигна се, изравни, загуби най-после. Всичко е окей! По-силният завоюва. Дали щеше да го направи и без помощ? Никой не знае. Но „ алените “ би трябвало да са горди от себе си. С право! Така се калява стоманата.
Покрай болката ЦСКА може да се окаже и огромният победител в една доста по-важна цел – борбата за Шампионската лига. Години наред тя се трансформира в двубой с „ Лудогорец “. По една или друга, по спортна или неспортна причина, постоянно отборът от Разград печелеше. Сега „ Лудогорец “ наподобява нерешителен на терена, а очевидно ще играе до Нова година в Лига Европа. Перфектен късмет за ЦСКА да вземе своя дял от програмата. Първият сетбол ще е още в неделя. „ Червен “ триумф в Разград ще бъде най-хубавият мас за болката от Копенхаген. Разликата ще стане осем точки. Ремито също е в интерес на ЦСКА. А даже загуба ще остави тимът пред „ Лудогорец “, само че огромната доза самочувствие ще позеленее.
ЦСКА сътвори забавен отбор. Мауридес се трансформира в непрекъсната големина. Евандро вкара гол като по учебник с клинична акуратност. Бразилското дуо би трябвало да е удар в десетката в селекцията на ЦСКА. Контузиите и картоните към този момент са огромният камшик. Когато всички са здрави, Нестор Ел Маестро ще разполага с четири крила в лицето на Кирил Десподов, Едвин Джеси, Жоржиньо и Рафаел Енрике. Плашеща класа за противниците в българския футбол. Дори за прескъпата селекция на „ Лудогорец “. При това сегашният ЦСКА впечатлява след по-малко от дузина мачове дружно. А по какъв начин ли ще наподобява след 20?
Раната от Дания няма да зарасне рано в „ алените “ сърца. Истината е, че след годините на заточение по административни аргументи ЦСКА не се върна подготвен за групите на Лига Европа. И постигнатото на този стадий е изцяло задоволително към този момент. И извънредно незадоволително, в случай че ЦСКА още веднъж остане надалеч от най-важната си цел – 32-а шампионска купа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР