Боливудската суперзвезда Сридеви Капур почина на 54 години от инфаркт,

...
Боливудската суперзвезда Сридеви Капур почина на 54 години от инфаркт,
Коментари Харесай

Боливуд потъна в скръб: Почина суперзвездата Сридеви

Боливудската суперзвезда Сридеви Капур умря на 54 години от инфаркт, оповестиха от фамилията й. Актрисата, известна просто като Сридеви, е издъхнала в Дубай, където е била на женитба на родственици, осведоми Би Би Си.

Сридеви е една от едвам няколкото дами, за които се смята, че е способна да притегли голяма гледаемост към филмите си без помощта на храбър мъжки облик. От 4-годишна тя си служела с езиците телугу, каннада, малаялам и хинду.

Министър-председателят на Индия Нарендра Моди написа в Туитър, че е „ тъжен от ненавременната загуба на забележителната актриса Сридеви “, а президентът Рам Нат Ковинд съобщи, че е „ шокиран да чуе, че филмовата звезда Сридеви е умряла “.

Съболезнования изрече и кметът на Лондон Садик Кан: „ Наистина бях благополучен да се срещна с боливудската икона Сри Деви при последното си пътешестване в Индия. Толкова е тъжно да чуя новините за гибелта на една толкоз необикновено надарена актриса, реализатор и продуцент “.

Актрисата била в ОАЕ за сватбата на племенника си Мохит Марвах. Съпругът ѝ Бони Капур и щерка ѝ Куши били с нея, когато затворила очи в събота. Брат ѝ Санджей Капур показва, че това е станало към 23-23.30 ч. локално време.

Сридеви дебютира в Боливуд с водеща роля през 1978 година. Скоро станала една от най-големите кино звезди на Индия. За над 5 десетилетия тя взела участие в над 150 кино лентата, измежду които класиките на Боливуд „ Мистър Индия “, „ Чандни “, „ Чаал Бааз “, „ Садма “.

През 1997 година тя се отдръпнала, с цел да си вземе отмора от промишлеността. Завърнала се през 2012 с кино лентата „ Инглиш Винглиш “. През 2013 държавното управление на Индия я награди с Падма Шри – най-виокото гражданско отличие.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР