Боливийците се редят на опашки за пилетата, яйца и гориво

...
Боливийците се редят на опашки за пилетата, яйца и гориво
Коментари Харесай

Боливийците се редят на опашки за храна и горива

Боливийците се редят на опашки за пилетата, яйца и гориво за готвене, защото поддръжниците на отдръпналия се президент Ево Моралес не престават да блокират автомагистрали в страната, изолирайки града от фермите, съобщи Ройтерс.

Официални представители оповестиха, че огромен боен аероплан Херкулес се е приземил в столицата Ла Пас през вчерашния ден, претрупан с месни артикули, заобикаляйки барикадираните автомагистрали.

Страната изпадна в рецесия след изборите на 20 октомври. Тогавашният президент Ево Моралес, който ги завоюва, подаде оставка предходната неделя, откакто инспекция на Организацията на американските страни (ОАД) разкри доказателства за манипулиране на вота. Той отлетя за Мексико.

Организация на обединените нации разкритикува несъразмерната приложимост на мощ в Боливия

Веднага по-късно поддръжниците на Моралес излязоха на улицата, някои въоръжени със саморъчно направени гранатомети, револвери и гранати, като барикадираха пътища и влизат в стълкновения със силите на реда.

С повишаването на насилието хората от по-бедните региони на Ла Пас започнаха да готвят на дърва, защото огромните опашки за газ и храна вършат живота още по-тежък.

Четирима души са били убити през вчерашния ден при митингите в Боливия, с което жертвите от началото на рецесията в края на октомври стават минимум 23, заяви Междуамериканската комисия по правата на индивида (CIDH).

От петък насам са убити девет души и ранени минимум 122-ма, уточни в акаунта си в Туитър комисията, която е орган на Организацията на американските страни (ОАД).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР