Боливийката Хулия Флорес Колке, която е почти на 118 години

...
Боливийката Хулия Флорес Колке, която е почти на 118 години
Коментари Харесай

Боливийка на 118 може би е най-възрастната жена в света

Боливийката Хулия Флорес Колке, която е съвсем на 118 години може да е най-възрастната жена в света, оповестява Българска телеграфна агенция..
Хулия живее в гр. Сакаба. Тя е очевидец по какъв начин за 50 години той се е увеличен и от 3000 жителите му са към този момент повече от 175 000, предава Асошиейтед прес.
Според персоналната й карта Хулия Флорес Колке е родена на 26 октомври 1900 година Тя би трябвало да е най-възрастната жена освен в Боливия, само че и в света. От Книгата на върховете на Гинес обаче не са получавали документи за нея. Хулия обяче като че ли не се интересува върхът й да бъде приет, а и не е чувала за Гинес.
Предишната най-възрастна жена в света - японката Наби Таджима, умря тази година на 117 година
В Боливия не е имало свидетелства за раждане до 40-те години на предишния век. Ражданията са регистрирани с кръщелни свидетелства. Личната карта на Флорес Колке обаче е формален документ.
Хулия Флорес Колке живее с кучетата, котките и петела си в една къща с 65-годишната си племенница. Тя обича да пее и да похапва слади неща. Хулия не се е омъжвала и няма деца. Била е продавачка на плодове и зеленчуци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР