Болестта на Паркинсон е бавно прогресиращо хронично неврологично заболяване. Възниква

...
Болестта на Паркинсон е бавно прогресиращо хронично неврологично заболяване. Възниква
Коментари Харесай

Болката в мускулите е симптом на сериозно заболяване

Болестта на Паркинсон е постепенно прогресиращо хронично неврологично заболяване. Възниква заради нарушение на производството на допамин от мозъчните кафези, което води до нарушение на функционалностите на клетките, виновни за моториката на индивида.

Водещите признаци са мускулна вдървеност, хипокинезия, тремор и постурална неустойчивост.
 Това са най-здравословните подправки, които удължават живота Това са най-здравословните подправки, които удължават живота
Използването на избрани подправки може да понижи риска от рак, диабет и други рискови болести и по този метод да удължи живота, с...

Съвременната медицина към момента не е разкрила лекуване на болестта, само че съществуващите способи за консервативно и хирургично лекуване могат доста да подобрят качеството на живот на пациентите и да забавят прогресията му.

Общо в света от заболяването на Паркинсон страдат към 10 милиона души. Рискът от развиване на това заболяване нараства с възрастта, само че при към 4% от хората се диагностицира и преди 50-годишна възраст. Мъжете са към 2 пъти по-склонни да развият болест на Паркинсон, в сравнение с дамите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР