Боксьорката ни Станимира Петрова коментира пред bTV новината, че двама

...
Боксьорката ни Станимира Петрова коментира пред bTV новината, че двама
Коментари Харесай

Станимира Петрова: Бяхме в един хотел с турците, нямаме боксьори със симптоми

Боксьорката ни Станимира Петрова разяснява пред bTV новината, че двама турски състезатели и треньорът им са дали позитивни проби за ковид след олимпийската подготовка в Лондон, в която взеха присъединяване близо 20 наши състезатели и треньори.

Петрова показа, че тимът ни е бил настанен в един хотел с този на южните ни съседи, само че нямаме боксьор със признаци на COVID-19. Всички 11 български състезатели и треньорският щаб са в 14-дневна самоизолация.

" Току-що разбрах, че има 3 позитивни проби в турския народен тим. Преди два дни приказвах с треньорите, които са говорили с турския щаб и поддържат някаква връзка. Тогава споделиха за един боксьор и един треньор, само че очевидно те към този момент са трима. Прочетох, че има други със признаци от други страни.

Ние персонално бяхме в един хотел с турския народен тим. Дори рано заран, когато чакахме рейсовете да ни откарат към летище " Хийтроу " в Лондон. Заедно с целия турски народен тим чакахме в едно предверие.

Радвам се, че нямам признаци. Надявам се да съм здрава и да нямам здравословни проблеми. Не съм чула някой от българския народен тим да не се усеща добре. След като пристигнахме в България, първо ни отделиха от целия полет настрана, с цел да изчакаме прекосяването на другия полет. Не желаеха изобщо да се събират огромни групи от хора. Премериха ни температурата, попълнихме заявления, в които сме осведомени с 14-дневната карантина. Дадоха ни листове, в които написа какви признаци би трябвало да следим, и, в случай че вероятно имаме някои от тези признаци – било то температура, кашлица, тресчица – всевъзможни признаци, свързани с грип и простуда, би трябвало да се обадим на персоналния доктор.

В Англия аз от самото начало се чудех за какво няма никакви ограничения. До последно въобще не бях сигурна дали ще отпътувам и дали ще се организира квалификацията. През цялата подготовка бях нащрек. След като видях, че на Азиатските игри, които трябваше да бъдат в Ухан, само че поради епидемията ги реалокираха в Грузия, взе участие и китайският тим, реших, че казусът очевидно не е толкоз огромен.

Ние заминахме, отидохме там, четяме по новините, слушахме непрекъснато, че има нови инфектирани случаи. Когато обаче излезеш на открито, не можеш да схванеш, че има някакъв проблем и някаква зараза. Нито имаше хора с маски (може би на 20 индивида имаше един с маска), нито имаше спрени полети, затворени магазини.

Нашият хотел беше тъкмо до един шопинг център в Стратфорд, където всичко работеше. Нямаше никакъв проблем да се разхождаш вътре и да пазаруваш. Единствената мярка, която бяха взели, беше, че има дезинфектант – във всяка една тоалетна, в която влезеш, във всеки един ресторант. В оня интервал англичаните само ни поучаваха да си мием ръцете по-често. Добре сме и се надявам да сме добре ", разяснява Петрова.

Надпреварата в английската столица стартира по проект на 14 март, макар че по същото време към този момент бяха отсрочени всички значими спортни прояви в Европа. В последна сметка уредниците прекратиха квалификацията на 16 март.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР