Боксьорът Саул “Канело Алварез сключи най-големия договор в историята на

...
Боксьорът Саул “Канело Алварез сключи най-големия договор в историята на
Коментари Харесай

Боксьор подписа най-големия договор в историята на спорта

Боксьорът Саул “Канело ” Алварез подписа най-големия контракт в историята на спорта, откакто късно през вчерашния ден стана ясно, че е подписал договорка с компанията за стрийминг на спортни събития DAZN за 11 мача в идващите пет години.

Сделката е на стойност минимум 365 млн. $, със междинни приходи от 33 млн. $ на мач за Алварез, съгласно неговата промоутърска компания Golden Boy Promotions.

Първият мач от новия контракт на Алварез с DAZN ще бъде на 15 декември в Медисън скуеър гардън против Роки Филдинг, а вторият евентуално ще бъде при започване на май, написа profit.bg.

С двата мача за DAZN, плюс близо 50-те млн. $ за успеха си над Генади Головкин през предишния месец и няколко милиона $ от рекламни контракти, Алварез би трябвало да завоюва минимум 120 млн. в границите на 12 месеца.

Мексиканският боксьор има огромен късмет да бъде най-добре платеният състезател в света в класацията на Forbes за идната година. Мач с Головкин, прочут като GGG, през май, който би бил третият против него за Алварез, ще усили приходите на мексиканския боксьор още повече.

Мачовете на Алварез до момента се предаваха по HBO. Той е най-голямата pay-per-view (PPV) звезда в спорта след отказването на Флойд Мейуедър. От HBO обаче оповестиха предишния месец, че стопират да предават боксови мачове в края на 2018 година

HBO зададе стандартите за телевизионното лъчение на боскови мачове през послендите повече от четири десетилетия, а PPV подразделението предаваше мачовете на някои от най-големите звезди в спорта, измежду които Шугър Рей Леонард, Ивендър Холифийлд, Оскар Де Ла Оя, Мани Пакяо, Флойд Мейуедър и десетки други.

 
Договорът на Алварез с HBO завърши след успеха му над GGG. Боксовият свят очакваше идната дестинация за мачовете на Алварез, като Showtime, ESPN и Turner бяха считани за претенденти.

“Това, че съм част от тази историческа договорка, значи, че ще би трябвало да се приготвям още повече и да предлагам още по-добро показване на почитателите, ” разяснява Алварез.

DAZN, която дебютира преди две години в Германия, Австрия, Швейцария и Япония, започва активност в Съединени американски щати през предишния месец и натъртва съществено на бойните спортове. Компанията подписа 8-годишен контракт на стойност 1 милиарда $ през май с Matchroom Boxing на Еди Хърн, от която част е и първенецът в тежка категория Антъни Джошуа.

През май някогашният президент на ESPN Джон Скипър пък бе назначен за изпълнителен ръководител на Perform Group - компанията майка на DAZN.

Единственият подобен контракт в бокса е този, който Мейуедър подписа с Showtime за шест мача през 2013 година Той му подсигурява към 200 млн. $, като сумата на мач бе близка до тази на Алварез.

Мейуедър, в последна сметка, завоюва над 450 млн. $ по контракта за две години и половина, с помощта на ролята си на промоутър и на големите PPV доходи от мачовете против Алварез и Пакяо.

Договорът на Алварез е по-голям от 13-годишния контракт на стойност 325 млн. $ на бейзболиста от Ню Йорк Янкис Джанкарло Стантън. Футболните звезди Неймар и Меси сега имат контракти на стойност по към 350 млн. $, като договорът на Неймар е за пет години, а този на Меси за четири години.

Меси евентуално ще бъде най-големият съперник на Алварез за купата най-високо заплатен състезател в света. Той се подреди на второ място в тазгодишната ранглиста със 111 млн. $, като пред него бе само Флойд Мейуедър.

Кристиано Роналдо, Неймар, Леброн Джеймс, Аарън Роджърс и Риджър Федерер също се чака да проработят най-малко по 90 млн. $ до излизането на идната ранглиста, в която ще са включени наградните фондове, заплатите и бонусите за интервала 1 юни 2018 година - 1 юни 2019 година


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР