Боксовият ринг в Краков донесе трета квота за България на

...
Боксовият ринг в Краков донесе трета квота за България на
Коментари Харесай

Ибаниес донесе трети медал на България и завери билета си за Париж

Боксовият кръг в Краков донесе трета квота за България на Олимпийските игри в Париж следващата година. Хавиер Ибаниес се причисли към Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг), носейки виза за френската столица и за националите ни при мъжете. Той се класира за полуфиналите на Европейските игри и си подсигурява най-малко бронзов орден.

В категория до 57 кг натурализираният кубинец, олимпийски и международен първенец за младежи, взе сладостен реванш от Артур Базеян. Хавиер ликува с 5:0 съдийски гласа против арменеца, от който загуби на полуфиналите на Европейското състезание в Ереван преди година.

Националът ни организира доста мощно първите два рунда, след които реализира безапелационен задатък в съдийските карти. Това му разреши в третия да играе по-предпазливо и с добра отбрана да отвърна опитите на противника за инцидентни попадения.

За място на край в петък Хавиер ще боксира с Небил Ибрахим (Швеция). Мачът ще се организира във вечерната сесия.

Йордан Морехон ще закрие присъединяване с български национали през днешния ден. При най-тежките (+92 кг) той ще боксира за най-малко бронзов орден против литовеца Йонас Язевичиус. Мачът им ще се организира на кръг Б към 21:45 часа. В тази категория квоти за Париж печелят финалистите, тъй че националът ни се нуждае от две победи, с цел да стигне до виза за френската столица.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР