Боксовият промоутър Ивайло Гоцев се обедини с Кубрат Пулев, за

...
Боксовият промоутър Ивайло Гоцев се обедини с Кубрат Пулев, за
Коментари Харесай

Промоутърът Ивайло Гоцев: 20 лв. билет за боя Пулев - Фюри

Боксовият промоутър Ивайло Гоцев се сплоти с Кубрат Пулев, с цел да провежда най-вълнуващия мач на Кобрата в България. Боксьорът ще се бие с братовчеда на Тайсън Фюри Ц Хюи, на 27 октомври. Двубоят ще се организира в столичната зала " Арена Армеец ". Преди години Ивайло Гоцев изведе Самюел Питър и Сергей Ляхович до международните трофеи в тежка категория. Ексклузивно за читателите на вестник " България Днес " промоутърът, който живее в Съединени американски щати, даде детайлности за предстоящото дерби. Победителят в него ще излъчи формалния кандидат за една от купите на Антъни Джошуа.

Огнян ГЕОРГИЕВ

- Г-н Гоцев, да стартираме с практичната информация за галавечерта. Колко мача ще има на шоуто и по какъв брой ще костват билетите?
- Вече сме запазили залата за 27 октомври. Ще има осем срещи в програмата. Билетите ще бъдат доста налични. Планираме цените да стартират от 20 лева, с цел да може всеки да гледа шоуто. Планираме конференция с боксьорите, в това число и Фюри. Тя ще се организира в края на август или началото на септември.
- По време на договарянията с Хюи Фюри имаше ли заплаха мачът да пропадне, както това се случи с Дилиън Уайт и Джарел Милър?
- От самото начало Фюри изяви предпочитание да взе участие на срещата. По време на диалозите с Уайт и Милър имах позвъняване от неговия промоутър Мик Хенеси. Той ми сподели, че са подготвени да се включат, в случай че другите не са съгласни. Хюи нямаше проблем още тогава да пристигна в България. Дори го кръстих Безстрашния Фюри. Направи това, което другите не желаеха.
- Уплашиха ли се Уайт и Милър от Кобрата?
- Такива са обстоятелствата. Те получиха много положителни финансови оферти. Преговорите течаха сполучливо. Още повече че ние направихме доста отстъпки. В последна сметка отхвърлиха. Това значи, че се опасяват да дойдат в България и да се бият с Кубрат.
- Какви са мощните и слабите страни на Хюи Фюри?
- Той не се опасява. Готов е да се бие. Млад е. Има противници, които не са инцидентни. Умело боксира, разиграва добре с краката на кръга. Бърз е. Пуска много удари. Ще бъде сложен съперник за Кубрат.
- Как ще се готви Пулев за мача и кои известни спаринг сътрудници ще оказват помощ?
- Част от подготвителния лагер ще бъде в България. Другата в Германия. Започва с базова подготовка на Белмекен. Там ще остане две седмици. После планираме последните пет седмици преди мача да има мощни спаринги. В това число класния хърватин Филип Хъргович (б.а. - Кобрата се контузи преди мача с Джошуа след спаринг точно против него), Карлос Негрон (20 победи, 16 с нокаут и 1 загуба) и най-малко още двама.
- Ще се бие ли Тервел Пулев за пояса на Европейския съюз в полутежка категория и какъв е разновидността за негов противник?
- Италианецът Фабио Турки се отхвърли. Той нямаше проваляне, само че избра да не се бие против Тервел, чиято известност е много висока. Има боязън от него. В момента преговаряме с един поляк. Допълнително ще дадем информация, когато всичко стане ясно. Засега нямаме сигурен противник.
- Кои други български боксьори ще се бият в шоуто?
- С гръм от предишното се завръща Коко Тайсъна против Спас Генов. За мен този мач ще е доста забавен. Тайсъна постоянно търси нокаута. Спас е много отракан боксьор.
- Ще забележим ли борба сред огромните врагове Йосиф Панов-Пепелянката и Стилян Костов-Убиеца?
- Да, тази среща ще бъде за купата на България в суперполусредна категория. Не съм виждал тези момчета, само че доколкото разбирам, там има някаква омраза. Ще има огромна конспирация. Пепелянката против Убиеца ще бъде жесток мач. Не се знае кой ще падне. Шансовете са 50 на 50.
- Кои задгранични боксьори ще дойдат?
- Джеймс Уилсън-Звяра е един от най-атрактивните боксьори в Съединени американски щати. Той има стила на остарелия Майк Тайсън. С опит в К-1 и в ММА. Засега е със 7 победи (6 с нокаут) в профибокса. Вероятно ще се бие с любимеца на българските почитатели Рафаел Зумбано Лъв. Савана Маршъл е единствената, която има победа над Клариса Шийлдс. Световна шампионка е при дилетантите в кат. до 75 кг. Има 3 победи с нокаут от 3 мача. Дебютира в подгряващ мач на най-касовата боксова галавечер в историята - Флойд Мейуедър - Конър Макгрегър. Директно от Лас Вегас в този момент ще се появи в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР