Боксовата легенда Флойд Мейуедър заяви, че е приключил с професионалния

...
Боксовата легенда Флойд Мейуедър заяви, че е приключил с професионалния
Коментари Харесай

Мейуедър няма да се връща в професионалния спорт

Боксовата легенда Флойд Мейуедър съобщи, че е завършил с професионалния спорт и отсега нататък ще се концентрира върху разрастващия му се бизнес с верига от боксови фитнес зали и с промоутърската си компания.

42-годишният американец за последно се отхвърли от бокса през 2017 година, откакто записа 50 победи в 50 мача на професионалния кръг.

" Получих позвънявания да се завърна на кръга, само че здравето е моето благосъстояние. Боксът е доста, доста жесток спорт. В последните няколко години много боксьори починаха на кръга. Трябва да знаеш по кое време да спреш дефинитивно. Имах страхотна кариера ", разяснява Мейуедър, като по този метод опроверга слуховете за възможен мач-реванш против Мани Пакиао или Канело Алварес през идната година.

Мейуедър, който завоюва първата от 12-и си международни трофеи през 1998 година, се отхвърли за първи път от бокса през 2007 година, само че скоро по-късно се завърна на кръга. Той приключи кариерата си за повторно през 2015 година, само че през 2017 година отново се завърна за боксов дуел със състезателя по смесени бойни изкуства Конър МакГрегър.

Мейуедър призна, че е отворен за концепцията за присъединяване в демонстративни мачове против солидно възнаграждение, сходни на срещата с японския кикбоксьор Теншин Назукава през януари тази година, когато той завоюва след по-малко от три минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР