Боксът и смесените бойни изкуства, както и повечето останали спортове,

...
Боксът и смесените бойни изкуства, както и повечето останали спортове,
Коментари Харесай

Как светът на бокса и ММА се бори с Covid-19

Боксът и смесените бойни изкуства, както и множеството останали спортове, са сложени на пауза поради пандемията от ковид. Повечето от бойците и боксьорите събират сили под карантина, а други се пробват с дарения и известността си да оказват помощ в борбата с подлата болест. Очаквано на първа линия в тази война се подредиха водачите в бокса и ММА.
Сред тях са филипинската мегазвезда в бокса Мани Пакиао и ирландския терминатор в ММА Конър Макгрегър.
Пакиао постоянно е бил разгорещен родолюбец. Огромна част от парите, които е спечелил на кръга, той е вложил за битка с бедността в родината си. Неслучайно народът му отвърна със същата обич, като го избра за сенатор. Пандемията още веднъж активизира Пакиао, който посредством шефа на компанията Али Баба Джак Ма закупи и даде на Филипините 50 000 бързи теста за ковид, както и 600 000 от по този начин дефицитните лицеви маски. В каналите в обществените мрежи на неговата фондация се разгласяват препоръки за предотвратяване и профилактика. Самият Мани също излиза с послания, като обръща внимание върху най-уязвимите - бездомните.
" Ако не им оказваме помощ, то може да се сблъскаме с мародерство. Не ме е боязън от гибелта поради болест от ковид. Ако си водач, то би трябвало да бъдеш на първа линия. Трябва да бъдеш с хората и да им покажеш, че ще останеш с тях до края. Израснал съм в беднотия и разбирам, какво усещат хората ", споделя Пакиао във видеопослание, озаглавено " Молитва за нацията ".
Конър Макгрегър също е приел драговолно казуса. Той интензивно следи статистиките за заболяемостта и проучва динамичността й. Той на няколко пъти се обръща непосредствено към народа в Ирландия, като прикани държавното управление изцяло да затвори границите на страната. Освен с думи, Конър оказва помощ и с пари, като подари 1 милион евро за потребностите на лечебните заведения от средства за самостоятелна отбрана.
Бившият първенец в междинна категория Амир Хан, който не бил измежду любимците на почитателите, изрази подготвеност да даде постройка с повърхност от 60 000 кв.м. за болница. Първоначално предопределение на зданието е било за брачен салон и магазини за разпродажби. Бившият кандидат за купата в тежката категория на UFC Франсис Нгану стартира да популяризира гел за поддържане на хигиената на ръцете, като даде код за 20-процентно понижение.
Владимир Кличко пък предложи помощ за настаняването на лекарите и медицинския личен състав в центъра на Киев, който е блокиран поради транспортен колапс, откакто беше стеснен публичния превоз. Така той оказва помощ по едно и също време и на брат си Виталий, който е кмет на града, както и на нуждаещите се. Кличко също по този начин разгласява видеа с тренировки в домашни условия, които са потребни са хората, сложени под карантина. С тренировки оказва помощ и някогашният първенец в две категории на UFC Жорж Сен-Пиер, който води същински онлайн курс по физическа подготовка. Той не пропуща да изтъкне и значимостта на самоизолирането и спазването на инструкции за карантина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР