Боксът е бизнес. Това е фраза, която феновете чуват през

...
Боксът е бизнес. Това е фраза, която феновете чуват през
Коментари Харесай

Двама боксьори в списъка на най-богатите спортисти на Forbes

Боксът е бизнес. Това е фраза, която почитателите чуват от самото начало, по-често, с цел да се оправдае известно отчаяние или закъснение. Въпреки че намесата от Близкия изток и неговите дълбоки джобове усилиха парите, постоянно е било по този начин, че спортната активност е била съпоставена или засенчена от корпоративната страна на нещата.

Разделянето на хонорарите от борбите не престават да са с големи числа, тъй че не е същинска изненада, че няколко боксьори са попаднали в изданието за най-добре печелещите спортисти на списание Forbes.

Канело Алварес е посочен на впечатляващото пето място. Той е изпреварен единствено от Леброн Джеймс, Килиан Мбапе, Лионел Меси и номер едно Кристиано Роналдо – човек, който, сходно на доста боксови звезди, също се е възползвал от спортните цели на Саудитска Арабия.

Макар че годината не беше забележителна във връзка с представянето на кръга за мексиканеца Канело – загуба от Дмитрий Бивол в полутежка категория и по никакъв начин не впечатляваща победа над остарелия му противник Генадий Головкин – това беше добре за банковия му баланс. Интересното е, че той стигна до такава степен без намесата на Близкия изток.

Forbes изброява облагите на сегашния неоспорим първенец в суперсредна категория като 110 милиона $, наблягайки несъмнено бойните му възнаграждения, само че също по този начин акцентирайки рационални вложения отвън въжетата, които включват бензиностанции в Мексико, ресторант за тако и линия за облекла. Партньорството му с марката Hennessy също оказва помощ.

Единственият различен войник, който взе участие в класацията е двукратният международен първенец в тежка категория Антъни Джошуа. Той е класиран малко над средата на листата под номер 28 – седем места след своя съотечественик Люис Хамилтън.

Неговото присъединяване е с помощта на извоюваните 53 милиона $, което го изравнява с голфъра Джон Рам, звездата от НФЛ Арън Роджърс и аса на ФК Ливърпул Мохамед Салах.

Това беше и година, която Джошуа ще желае да не помни, поради резултатите му на кръга. Единствената му борба през 2022 година беше втора загуба от Олександър Усик, което го извади изрично от елита на тежка категория за първи път от доста време. Той съумя да победи на 1 април тази година против американеца Джърмейн Франклин.

Допринесъл за финансовия триумф на AJ беше дълготрайната договорка с медийния колос DAZN, който в този момент излъчва извънредно борбите му. Той също по този начин печели от спонсорски покупко-продажби с Under Armour, LYNX и Audemars Piguet.

Джошуа се е бил два пъти в Саудитска Арабия и му е платено обилно за това. Очаква се той да излезе още веднъж през декември за мега паричен конфликт с Дионтей Уайлдър, който, без значение от резултата, без подозрение ще го класира в този лист и през идната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР