Боклуци, захвърлени на брега на морето край Приморско от бившите

...
Боклуци, захвърлени на брега на морето край Приморско от бившите
Коментари Харесай

Здравко от "Биг Брадър" побесня след това, което видя на плажа СНИМКИ

Боклуци, захвърлени на брега на морето край Приморско от някогашните мидени еко ферми, вбесиха общественика Здравко Василев, прочул се след присъединяване си в първия формат на Биг Брадър. Той разгласява фотоси от положението на плажната линия край морския град, написа "Флагман ".

„ Това са резултатите от мидените ЕКО ферми в заливите край Приморско. Заедно със хилядите бидони, бетонни котви, въжета, превърнати в бунища заливи и най-важното - НИКАКЪВ позитивен резултат върху локалната стопанска система!”, гневи се Здравко Василев.

Той напомня, че около концепцията за мидени ферми, по европроект бяха усвоени сериозен размер средства, само че пък това лишило локалните риболовци от най-хубавите ловни полета и по този начин – от занаят.

„ Предлагам преди да се позволяват каквито и да е опити в акваторията на Приморско, първо да се изчистят остатъците от предишни такива”, зове Василев.

Припомняме, че фермата за миди край Приморско бе разрширена по европроект през 2012 година, като още тогава тя се трансформира в най-голямата за страната. Първоначалният потенциал на плантацията бе в размер на 600 тона годишно, само че през годините той се удвои, което наложи разширението.

Проблемът обаче е, че тя към този момент не съществува, само че в това време съществуването й е лишило поминъка на десетки поданици на Приморско.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР