Боклукът на София скара кандидат-кметовете Мая Манолова и Йорданка Фандъкова.

...
Боклукът на София скара кандидат-кметовете Мая Манолова и Йорданка Фандъкова.
Коментари Харесай

Мая Манолова и ГЕРБ влязоха в спор за боклука в София

Боклукът на София скара кандидат-кметовете Мая Манолова и Йорданка Фандъкова.

Манолова изиска референдум, на който жителите да кажат желаят ли апаратура за горене на отпадък, каква да бъде технологията и по какъв начин да се финансира активността. както и за цялостна проверка на средствата за преработката до момента.

„ Днес в това бунище се заравя модифициран отпадък – по-точно висококачествено гориво, което създава заводът за преправка на отпадък от отпадък. В естествения свят от такова гориво се създава сила. В София висококачественото гориво, резултат от преработката на отпадък, се заравя в земята. Ние заравяме пари. Това са парите, с които трябваше да поевтинее парното на столичани съгласно обещанията на кмета Фандъковa (…) Заравяме пари – 200 милиона. В резултат на тези 200 милиона лв. – най-скъпата услуга, София чиста ли е? София прашна ли е?”, попита някогашният омбудмсан.

Кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова отговори, че Манолова очевидно не знае, че Столичната община има създаден план за създаване на апаратура с потребление на боклуци, с което би могло да поевтинее парното.

„ От 2009 година започнахме плана за рекултивация на Долни Богров и в действителност в този момент чакам оферти за развиване. Преди години Станишев береше макове на площадката, където в този момент е завода”, сподели Фандъкова.

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет също излезе с позиция, в която упреква Манолова в неистини и дефинира изявлението ѝ като некадърно.

„ Замириса на неистини от изказванията на „ независимия” претендент на Българска социалистическа партия за кмет на София Мая Манолова, която по алена традиция открива предизборната си акция с операции по тематиката боклуци. (...) Заравянето на пари” се извършваше до 2009г., когато 100% от отпадъка се депонираше или балираше и складираше в разнообразни квартали с риск за здравето на софиянци. По това време ръководещата Българска социалистическа партия саботираше построяването на завода по всевъзможен начин, а госпожа Манолова се изявяваше като нейно острие. Днес депонираме единствено 15% от отпадъците, а останалата част се оползотворява. Ефективното потребление на РДФ ще се реализира в София с построяването на трета фаза от системата, която ще създава електрическа и топлоенергия”, се показва в позицията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР