Боклук от Италия бе открит на нелегална площадка във Враца,

...
Боклук от Италия бе открит на нелегална площадка във Враца,
Коментари Харесай

Скандал! Боклук от Италия складиран тайно и във Враца, от РИОСВ не знаят нищо /снимки/

Боклук от Италия бе открит на незаконна площадка във Враца, а от локалната ревизия не знаят нищо, заяви Би Ти Ви.
В сигнал до малкия екран се твърдяло, че той е складиран на ул. „ Складова “ в регионалния град. Проверка открила, че порталът на обекта е отворен и до отпадъка се стига без проблем. На мястото има повече от 50 тона използвани тонер касети от принтери. Част от тях са пакетирани, а други-не. По първична информация боклукът се складира на това място от ноември, а съгласно етикетите написа, че идва от Италия. По документи той не е рисков.
„ По предварителна информация по документите, които прегледахме, са неопасен боклук, само че занапред ще изясним кой е притежателят на площадката и на отпадъците “, съобщи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Враца Христо Христов.
Стопаните на площадката-баща и наследник Ангелови настояват, че боклукът не е техен, а на компания, с която сключили контракт за предпазване. Площадката обаче не е лицензирана, както е по закон.
„ Проблемът е, че тя не е записана в Регионална инспекция за опазване на околната среда, няма подобен публикуван документ за предпазване, за което компанията ще си понесе глоба, изясни още Христов “.
По информация от Италия пластмасата е препродадена 3 пъти, преди да стигне до склада във Враца.
ДАНС към този момент ревизира случая. Предстои притежателите на въпросната компания да бъдат разпитани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР