Боклук.24 часа:Фирма без дейност е получател на 25-те тона боклук

...
Боклук.24 часа:Фирма без дейност е получател на 25-те тона боклук
Коментари Харесай

Преглед на печата

Боклук.

" 24 часа ":

Фирма без активност е адресат на 25-те тона отпадък от Италия

Акцията, разпоредена от основния прокурор Иван Гешев за отпадъците в цялата страна, даде резултат в петък. Само за ден проверяващите хванаха 25 контейнера с отпадък от Италия на пристанище " Варна-Запад ", влязоха в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " по следствие на закононарушения срещу публичното здраве, заловиха още 9 тона рискови субстанции до Луковит, транспортирани с камион. Проверките за рискови боклуци с неразбираем генезис не престават в цялата страна.

Още от четвъртък прокурори, служители на реда, сътрудници на ДАНС и Регионалната ревизия по околна среда в Перник проверяват сигнал за рискови отпадъци на територията на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", оповестиха от държавното обвиняване. Три мобилни лаборатории бяха в теца и в петък. Иззети са материални доказателства, разпитани са очевидци, измежду които и работещи в предприятието, изискани са документи.

Болнични.

" Монитор ":

Намаляват на 20 дни болничните от ортопеди и невролози

Лекарските консултативни комисии (ЛКК) да имат право да издават единствено 20 дни болнични, вместо сегашните 30. Това се предлага в Анализ на аргументите за повишаване на изплатените от осигурителите и държавното публично обезпечаване парични компенсации за краткотрайна нетрудоспособност заради общо заболяване в интервала 2016-2019 година, направен от Национален осигурителен институт.

Една от плануваните в него ограничения е да се понижи продължителността на краткотрайната нетрудоспособност, определяна от ЛКК и от ЛКК по решение на ТЕЛК от 30 на 20 дни еднократно, респективно от 180 на 120 дни без спиране. След приключване на 120 дни непрестанен отпуск или 240 дни с спиране в две предишни календарни години и в годината на боледуването, при нужда от продължение на краткотрайната нетрудоспособност - след решение на ТЕЛК.

Най-често тези болнични се издават от ортопеди и невролози, защото техните диагнози в множеството случаи изискват дълготрайно лекуване.

Вот.

" Дума ":

" Воля " шикалкавят за вота

От парламентарната група на " Воля " избраха да не дават безапелационен отговор дали ще поддържат вота на съмнение към държавното управление, подготвян от Българска социалистическа партия. Днес от левицата имаха диалози в Народното събрание с депутатите на Веселин Марешки. Въпреки че и двете страни дефинираха диалозите като продуктивни, а обстановката в страната като спешна, от " Воля " ще мислят още.

На този стадий, в случай че вотът на съмнение бъде импортиран от Българска социалистическа партия, има възможност да го подкрепим., разяснява депутатът Кръстина Таскова. Мотивите, показани от левицата, били забавни, само че имало и други. Искам да ви кажа, че занапред, в случай че подобен избор на съмнение бъде импортиран ще обсъдим съответно, оплете се в пояснения Таскова.

Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия описа, че срещата е траяла към 50 минути. Изключително работлив диалог. Експертен също по този начин диалог. Всички техни заложени въпроси получиха отговор. Съгласиха се с проблемите, които ние всички виждаме, само че помолиха за няколко дни размисъл, добави Стойнев.

Болница.

" Сега ":

" Главболгарстрой " ще строи новата детска болница

Въпреки несъгласието на лекари, родители, архитекти, инженери министерство на опазването на здравето завърши класирането на офертите за построяването на нова Национална детска болница в София. Болницата ще се строи от обединяването към " Главболгарстрой " " Детско здраве ". Офертата на " Главболгарстрой " е с огромна преднина пред втория останал участник в поръчката - обединяването към компания " Климатроник " ЕООД. Ако Министерство на здравеопазването завърши процедурата със подписан дговор, " Главболгарстрой " ще получи 77 839 442, 89 лева без Данък добавена стойност за построяването на болничното заведение. Архитекти и инженери настояват, че процедурата е толкоз опорочена, че крие действителен риск за бъдещите ползватели на болничното заведение.

Новата болница ще се построява посредством реорганизация на остарял градеж в двора на Александровска болница. Конструкцията се състои от 2 корпуса от по 12 етажа и 6 други триетажни тела. Предвижда се построяването на още два триетажни корпуса. Продължителността на строителството е 3,5 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР