Божоле Нуво 2019 пристигна в София! Традиционният празник за посрещането

...
Божоле Нуво 2019 пристигна в София! Традиционният празник за посрещането
Коментари Харесай

Тържествено посрещнахме Божоле Нуво в София

Божоле Нуво 2019 дойде в София! Традиционният празник за посрещането на новата годишна продукция младо вино се организира у нас за 14-та година, а хазаин на церемонията в Националния замък на културата бе Френско-българската комерсиална и индустриална камара (ФБТИК). 

Първата бутилка от тазгодишното младо вино бе тържествено отворена тъкмо в 20:15 ч. с обичайния възклик Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („ Новото Божоле пристигна! ”) от Стефан Делайе, ръководител на ФБТИК, Весела Тодорова-Мозетиг, шеф на ФБТИК, Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, Н. Пр. Флоранс Робин, дипломат на Франция в България, в качеството й на патрон и специфичен посетител на церемонията, Боян Стефов, Изпълнителен шеф и началник на отдел „ Корпоративно банкиране “ в Банка ДСК и Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете на НДК. На събитието участваха над 1 500 представители на френско-българската бизнес общественост, членове, сътрудници и другари на камарата, дипломати и други публични лица.

 „ Много съм благополучен довечера, тъй като когато приказваме за двустранни връзки, участва и виното. А виното е едно измерение, което свързва хората и вие довечера, толкоз многочислени, потвърждавате това “, показа Стефан Делайе в обръщението си към гостите.  Той изрази насладата си от обстоятелството, че София и България участват на картата на 110-те страни в света, които посрещат по едно и също време новото божоле и приключи речта си с думите  „ Наздраве, да живее Франция, да живее България! “.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР