Божидара Ангелова от в. Нов живот“, Кърджали, е носителят на

...
Божидара Ангелова от в. Нов живот“, Кърджали, е носителят на
Коментари Харесай

Божидара Ангелова от в. „Нов живот“ спечели Голямата годишна награда за журналистика „Св. Константин Кирил Философ“

Божидара Ангелова от в. „ Нов живот “, Кърджали, е носителят на Голямата годишна премия за публицистика „ Св. Константин Кирил Философ “. За 16-та поредна година Българската асоциация на районните медии /БАРМ/ присъди наградата за високо журналистическо майсторство и обективно отразяване на районните проблеми. Автор на статуетката е скулпторът Емил Пенчев.

„ Да бъдеш публицист, персонално като човек си мисля, че би трябвало да бъдеш обективен “. С тези думи кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи през вчерашния ден оценката на Божидара Ангелова. Кметът поздрави районните медии в България, които избраха Казанлък за разпределяне на премиите на острите пера на страната по места.

Първи награди в обособените категории на пишещата колегия в България по райони бяха връчени: за „ Разследваща публицистика “ – на Божидара Ангелова от в. „ Нов живот “, Кърджали; в категория „ Коментар “ – на Силвия Шатарова от в. „ Черноморски фар “, Бургас; в категория „ Очерк “ – на Мила Кюлюмова от в. „ Екип 7 “, Разград; в категория „ Интервю “ – на Анатоли Петров отв. „ Янтра Днес “, Велико Търново; в категория „ Фотожурналистика “ – на Георги Александров от в. „ Конкурент “, Враца.

Носителите на призове бяха определени от жури в състав: ръководител – Владимир Зарев , създател на над 15 романа, почетен с държавна премия „ Св. Паисий Хилендарски “ и медал „ Стара планина “, първа степен, за изключителни заслуги в региона на културата и изкуството; Алексения Димитрова – дълготраен проверяващ публицист във в. „ 24 часа “, притежател на „ Пулицър “ за приноса й в интернационално журналистическо разследване; Мила Милчева – великотърновски публицист, дълготраен основен редактор на в. „ Янтра през днешния ден “, притежател на редица национални награди и оценки, в това число и на „ Св. Константин Кирил Философ “ на БАРМ.

Учредена на 11 май 2002 година като съдружие с идеална цел, БАРМ, с изпълнителен шеф Весела Вацева, продължава да пази и разпространява активността на своите членове. 29 вестника са обединени в асоциацията. Журналистическата организация работи за одобряване на свободата на словото и за развиването на публицистиката във всички райони на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР