Божидар Варчев (10 г.) от IV “А“клас при ОУ “В.

...
Божидар Варчев (10 г.) от IV “А“клас при ОУ “В.
Коментари Харесай

Рисунка на ловчалийче е включена в новата книга на Дж. К. Роулинг „Икабог“

Божидар Варчев (10 г.) от IV “А “клас при ОУ “В. Левски “, гр. Ловеч, е един от крайните тридесет и четири спечелили, чиято рисунка ще бъде включена в българското издание на новата книга на световноизвестната авторка на Хари Потър - „ Икабог “.

Организатор на състезанието за детска илюстрация по историята „ Икабог “ е издателство „ Егмонт “ ЕООД. Джоан К. Роулинг написва преди повече от 10 години книгата като приказка преди сън за своите деца. Днес тя споделя историята с читателите, като кани за илюстратори всички деца по света. Целта на авторката е посредством книгата да подкрепи битката с пандемията, породена от вируса COVID–19. В оповестения конкурс от издателство „ Егмонт “ за илюстрация към българското издание на „ Икабог “ взеха присъединяване 87 деца със 155 рисунки.



Световната он-лайн премиера на книгата се състоя на 10 ноември, а от 28 ноември по книжарниците излиза и българското издание на „ Икабог “.

За Божидар Варчев годината се оказа сполучлива и в още два интернационалните състезанието. Като участник в АРТ-клуб „ Гея “ с началник Кремена Попова при ЦПЛР-ОДК- Ловеч, той се класира на второ място в интернационалния конкурс за изкуство “Различен взор “, проведен в гр. Сосновец, Полша, в който взеха присъединяване деца от над 10 страни с над 3000 произведения. Като представител на АРТ – клуб „ Гея “, Божидар Варчев завоюва и трето място в интернационалното биенале за детско и младежко творчество „ Знаменити и непознати персони – Марк Шагал “, проведен в гр. Рибник, Полша, като стана едно от трите класирани деца от България.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР