Божидар Андреев спечели втора европейска титлата тази година, след като

...
Божидар Андреев спечели втора европейска титлата тази година, след като
Коментари Харесай

Второ европейско злато за Божидар Андреев

Божидар Андреев завоюва втора европейска купата тази година, откакто победи в дуела на кат. 81 кг на продължаващото в Букурещ континентално състезание по повдигане на тежести за младежи. Българинът сграбчи златото при 23-годишните, а напролет стана европейски първенец и за мъже на шампионата в Батуми. Наред с това, възпитаникът на треньора Пламен Братойчев завоюва и бронз на международното в Патая преди месец и по този начин приключва най-успешната година в кариерата си.
В Букурещ Божидар събра дуел 361 кг, със 7 повече от сребърния Антонио Пизолато (Ит) и с 10 кг повече от бронзовия Вячеслав Яркин от Русия. Българинът направи три сполучливи опита за златото и в придвижването изхвърляне: 155, 160 и 163, по-късно си обезпечи и купата в
изтласкването със 190 кг от първия опит, крах на 196 и вдигнати 198 кг при последното излизане на подиума.
Освен трите медала на Божидар Андреев, България взе отличие и при 20-годишните девойки в кат. 71 кг. Мария-Магдалена Кирева извоюба сребро в изхвърлянето с 92 кг, а със 108 кг в изтласкването се подреди четвърта в дуела с 200 кг. Шампионка с 6 кг повече е италианката Алесия Дуранте.

Четвърто място в крайното класиране и за Петър Ангелов. В кат. 67 кг при 23-годишните синът на легендата Севдалин Минчев изхвърли 126 кг, след това изтласка 161 за дуел 287 кг. И тук златото бе за италианец – Мирко Дзани с 315 кг.

Също при 23-годишните в кат. 61 кг Асен Асенов приключи пети в крайното класиране с 220 кг дуел (100 и 120 кг в обособените движения).
Така, на европейското за млади щангисти в румънската столица България към този момент има общо 13 медала. Само в двубоите  Ангел Русев и Божидар Андреев са европейски първенци, Стилян Гроздев е със сребро, а  Валентин Генчев
с бронз.

Утре, петък, на шампионата в Букурещ няма наши представители, в събота на подиума излизат Васил Маринов в кат. 102 кг и братята  Стефчо Христов и Христо Христов в кат. 109 кг при 20-годишните, а българското присъединяване ще приключи Джесика Иванова в кат. над 87 кг при 23-годишните в неделя. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР