Божествената гъба на дълголетието Рейши се използва още от преди

...
Божествената гъба на дълголетието Рейши се използва още от преди
Коментари Харесай

Рейши – императорската гъба на дълголетието

Божествената гъба на дълголетието Рейши се употребява още от преди хилядолетия в китайската и японската медицина. Днес съгласно редица билкари тя е един от най-хубавите способи за дълъг и здрав живот. Нейните чудодейни свойства неслучайно са на респект у китайците и рисунки на вълшебната гъба могат да бъдат открити върху китайски порцелан, килими, коприна, орнаменти. Тя е била издигната в фетиш, даже е обожествявана като небесна мощ. Рейши (известна още като Ганодерма луцидум) е била скъпоценната гъба на императорите, които са отделяли извънредно внимание на този лек.

„ Вълшебният крал на билките ” се смята за най-полезната гъба на Изтока поради неналичието на нежелани странични резултати, многото позитивни здравословни качества и извънредно необятното деяние. Само че колкото здравословна е гъбата, толкоз и мъчно се открива в див и натурален тип. Рядкостта й се дължи на това, че рейши може да пораства единствено върху дървета при избрана температура. Този, който откриел дърво с растяща небесна гъба, пазел в дълбока загадка мястото на съкровището. За благополучие обаче през 70-те години е открит метод за нейното обработване и през днешния ден тя се употребява при съвсем всевъзможни болести освен в Изтока, само че стартира да придобива известност и по нашите земи.

За какво е най-полезна рейши?

Най-важното качество на рейши е предпазването от ракови болести. Смята се, че гъбата е една от най-полезните билки в битката с раковите кафези.

Заздравява имунната система и възвръща измършавял имунитет

Действа регенериращо и пречистващо на клетките

Подходяща е за лечение на бъбречни и сърдечни болести

Други свойства на рейши са, че тя работи при инфекции, алергии, язва, хепатити, бодърствуване. С този лист даже не се изчерват нейните невероятни качества. Действието й се дължи на огромното количество терпеноиди, полизахариди, витамини, минерали, ненаситени мастни киселини и доста други потребни субстанции, които в рейши се съдържат в най-голяма централизация спрямо всяка друга гъба.

Рейши може да бъде открита и в дрогериите у нас под друга форма – капсули, зелен чай с рейши или пък в течна композиция с. Всъщност доста билкари и лекари, измежду които и великият Авицена, даже считат, че нейното деяние превъзхожда дори това на свеизвестната панацея, а в композиция с него се получава вълшебния балсам на безконечната младост.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР