Боинг ще се срещне с представители на американските авиокомпании, които

...
Боинг ще се срещне с представители на американските авиокомпании, които
Коментари Харесай

Боинг се среща с американските авиокомпании заради 737МАХ

Боинг ще се срещне с представители на американските самолетни компании, които не могат да употребяват самолетите си от модела 737 МАХ, оповестява Агенция Франс Прес. На срещата ще участват и чиновници от Федералната авиационна администрация, която дава разрешенията за приложимост на гражданските самолети.

Америкън Еърлайнс, Саутуест Еърлайнс и Юнайтед Еърлайнс изпращат хора от отделите си за сигурност на пасажерите. Америкън и Саутуест употребяват модела 737 МАХ 8, а Юнайтед 737 МАХ 9. Всички над 300 самолета от този тип по света са спрени от приложимост, откакто два от тях паднаха в границите на пет месеца, отнемайки живота на 346 души.

И в двата случая водачите са имали проблеми с новата, автоматизирана система за промяна на ъгъла на офанзива (MCAS). Тя се включвала непрестанно, макар опитите на екипажите да я изключат. При злополуката в Индонезия, системата навела носа на самолета повече от 20 пъти преди машината да се разбие.

В първата си обществена изява след злополуката в Етиопия, изпълнителния шеф на Боинг Денис Муленбърг сподели, че компанията към този момент е направила 96 тестови полета със самолети с новата версия на програмен продукт за MCAS. Той бил на борда на един от тези полети и системата работила " както е проектирана да работи ".

Спирането на стотици самолети от приложимост носи загуби на десетки самолетни компании по света. Освен това бяха заведени и първите искове против Боинг от родственици на починали в злополуките. Очаква се броят на такива каузи да се усили. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР