Боинг обяви, че са променени спорните системи за контрол, свързани

...
Боинг обяви, че са променени спорните системи за контрол, свързани
Коментари Харесай

Боинг обяви, че са поправени системите за контрол на самолетите 737 Max

Боинг разгласи, че са изменени противоречивите системи за надзор , свързани с двете съдбовни произшествия на 737 Max , оповестява БиБиСи.

Но не е несъмнено по кое време всички самолети по света ще получат позволение за полети, следователите към момента не са определили повода за произшествията . Като част от измененията, Боинг конфигурира като стандарт, система за предизвестие, която преди този момент беше алтернатива за сигурност .

Нито един от самолетите на " Лайън еър " в Индонезия и " Етиопиан Еълайнс " от съдбовните произшествия, не имат системи за предизвестие , предопределени за водачите, когато датчиците са с спорни показания .

Боинг съобщи, че в бъдеще самолетните компании към този момент няма да заплащат в допълнение за тази система за сигурност, която ще бъде конфигурирана . Издаден е ъпгрейд на софтуера, който е обвързван с злополуките .

На 10-ти март, пътнически аероплан 737 Max 8 на Етиопските авиолинии катастрофира няколко минути след излитането си . Загинаха всички 157 души на борда.

През октомври пътнически аероплан на индонезийската компания " Лайън еър " катастрофира със 189 души на борда . И двата случая са с новите самолети 737 Max 8.
 Откриха сходства сред двете произшествия с Boeing 737 Max
Откриха сходства сред двете произшествия с Boeing 737 Max

Според данните от черните кутии...

Системата за увеличение на маневрените характерности (MCAS), предопределена да задържи самолета, реагира на датчици, които разпознават дали струята е прекомерно стръмен ъгъл .

Но следствието на полета на " Лайън Еър " предходната година подсказва, че системата не действа вярно и принуди носа на самолета да се наведе повече от 20 пъти , преди да се сбъска с морето и да загинат всички 189 пасажери и екипаж.

Американската федерална авиационна администрация (FAA) твърди, че има сходства сред тази злополука и етиопската . Боинг са преработили софтуера по този начин, че да деактивира MCAS, в случай че получи спорни данни от своите датчици. В брифинг пред кореспонденти Боинг изясни, че подобренията не са самопризнание, че системата е предизвикала злополуките .

По-рано, обявявайки пакета от усъвършенствания в пилотската кабина, Боинг съобщи, че окончателната версия на софтуера ще бъде показана на Федералната авиационна администрация (FAA) до края на седмицата.
 Организация на обединените нации забрани на чиновниците си да летят с Boeing 737 Max
Организация на обединените нации забрани на чиновниците си да летят с Boeing 737 Max

Все повече страни оповестиха, че краткотрайно стопират полетите с въпросните самолети

Но добави, че самолетните компании ще би трябвало да конфигурират новия програмен продукт, да дават противоположна информация за неговото осъществяване и да образоват водачите , преди измененията да бъдат сертифицирани и самолетите да бъдат оповестени за безвредни още веднъж.

Очаква се взаимното следствие на Националния съвет по сигурност на превоза на Съединени американски щати, на френския орган за авиационно следствие BEA и Министерството на превоза на Етиопия да разгласява прелиминарен отчет за злополуката в Етиопия тази седмица.

Официален представител на Боинг разяснява: " След първия случай в Индонезия последвахме резултатите на самостоятелните органи, които разглеждаха данните и защото ние постоянно търсим способи за усъвършенствания, и където намерим метод за усъвършенстване, ние вършим промени и усъвършенствания. "
 Докато Boeing се бори с рецесията, Китай поръча 300 самолета за €30 милиарда от Airbus
Докато Boeing се бори с рецесията, Китай поръча 300 самолета за €30 милиарда от Airbus

Преди две години Пекин подписа съглашение за доставката на 300 машини от американската компания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР