Боинг 737 на турската авиокомпания "Корендон Еърлайнс" се е приземил

...
Боинг 737 на турската авиокомпания "Корендон Еърлайнс" се е приземил
Коментари Харесай

Пиян пътник принуди самолет да кацне аварийно в София

Боинг 737 на турската самолетна компания "Корендон Еърлайнс " се е приземил спешно в София откакто пасажер нападнал една от стюардесите на борда на самолета.

Новината заяви телевизионният канал TVN24, който получил от фен видеокадри от случая, станал в четвъртък следобяд. Според първичната информация мъжът, предизвикал изключителното кацане е бил пийнал и е желал от стюардеса още пиянство. Чартърният полет CXI496 почнал от полския град Вроцлав в 16:15 локално време, събрал в допълнение пасажери в Познан и трябвало да завърши на летището в Хургада. До един миг всичко вървяло без проблеми и пасажерите се били унесли в фантазии за прелестна отмора в Египет. В момента, в който машината наближила Балканите на борда на Боинга избухнал кръчмарски скандал. Един от пасажерите в средата на салона, към този момент очевидно пийнал, атакувал член на екипажа.

"Не видях момента на нападението, само че от думите на други пасажери и екипажа стана ясно, че е била нападната стюардеса ", споделя пред телевизионния канал пасажер от полет 496. Повод за скарването и физическото нахлуване над стюардесата бил отводът й да даде още алкохол на мъжа. За обстановка като тази има в детайли написани процедури и водачът в съотвествие с тях подхванал изключително кацане на летището в София. Там на борда на самолета се качили представители на гранична полиция - съгласно записа минимум трима униформени чиновници, които извели скандалния пасажер.

Към 21 часа самолетът отлетял за крайната си дестинация Хургада. От консулския отдел на посолството на Полша в София са удостоверили за случая и за свалянето на пасажера в София. Стюардесата, която не знаела полски, оповестила, че не се усеща в сигурност. Първо помолила някой да преведе на пасажера, че в случай че продължи да се държи по този начин, това ще докара до наложително кацане, написа вестник "Монитор ". Той обаче не престанал. Когато се намесили няколко мъже и го "успокоили ", а капитанът оповестил, че е взел решение за изключително кацане, ненадейно трезвен и почнал да се извинява, описа полският журналист Бартломей Скшински, който се е намирал на борда на самолета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР