Боил Банов даде напоследък сериозен повод за собствената си оставка.

...
Боил Банов даде напоследък сериозен повод за собствената си оставка.
Коментари Харесай

Боил Банов даде серизен повод за собствената си оставка, смята Дончева

Боил Банов даде в последно време сериозен мотив за личната си оставка. Това разгласи в ефира на БТВ Татяна Дончева.

Повод за думите й, е абсурдът, който се развихри преди дни. Министърът на културата изиска оставката на шефа на Националното музикално учебно заведение в София - Столина Добрева. Повод за реакцията му стана пост във Фейсбук на оперната певица Дарина Такова. Тя кандидатствала за учител в учебното заведение, само че директорката й обяснила, че като всички претенденти за поста би трябвало да премине през оповестения конкурс. А той включвал осъществяване на 5 творби в акомпанимент на пиано. В поста си Такова изяснява, че от 12 години не е на сцена поради контузия на гласните струни, само че желае да съобщи опита си  на учениците в музикалното учебно заведение. Боил Банов разгласи във Facebook случилото се за неприемливо и че чака оставката на директорката още в понеделник. Впоследствие, той проеде диалог с Добрева и до оставка не се стигна. 

" Аз считам, че една оперна примадона може да желае всичко, само че министъра на културата би трябвало да знае какво желае. Facebook не е място да се раздават административни заповеди. Дарина Такова по тази причина е примадона, може да изрича прищявки. Но е неприемливо да се желае оставката на един шеф, който желае да се съблюдават разпоредбите. Как без конкурс? Маестро Светлин Русев, знаменит цигулар, когато отива в Консерваторията на Женева се явява на конкурс. А тук някой си споделил, че не желае да се явява, тъй като е под неговото достолепие - ами като не искаш да ти е под достолепието, стой си у вас. Ако обособени жители могат да кажат, че не желаят да съблюдават разпоредбите, това е неприемливо за един министър. Това демонстрира неговия почерк за назначения и т.н. Как ще уволниш шеф, тъй като съблюдава наредбата? ", недоумява Дончева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР